Fullstendig referat: FUVO sendte Setskog til skogs med halen mellom beina

FUVO imponerte stort i første omgang

Selv om Setskog kom til kampen med uavgjort mot Eidskog i siste serierunde, var det aldri noen tvil om hvor seieren ville enda da FUVO og Setskog møttes til dyst på Funnefoss kunstgress tirsdag kveld.

Kaptein Aurora Folmo Myhr satte standarden fra start med å feie inn et velplassert skudd fra 20 meter før det var gått to minutter. Få minutter senere var hun igjen på farta og doblet ledelsen.

Etter et kvarter var tid for 3-0 til hjemmelaget. Anna Edvardsen skled som kniv i varmt smør gjennom Setskog-forsvaret før hun serverte ballen på bakerste stolpe hvor Ida Ormstad Nilsen bare hadde å breiside ballen over målstreken.

FUVO imponerte med teknikk, spilleglede og ikke minst fin fotball. Med ti minutter igjen til pause ble Sara Marie Libråten felt inne boksen, men bak henne kom Oda Folmo Myhr og dunket ballen i mål. 4-0 ble til 5-0 til pause da Nathalie Nøvik var frempå og tappet inn et innlegg som var så vidt innom Selma Skogli før hun putta ballen i mål.

Midtstopper Selma med to mål som angriper

Vertene fortsatte der de slapp før hvilen i andre omgang.  Selma Skogli økte til 5-0 etter 50 minutter og ytterligere fem minutter senere tappet hun inn 7-0 til FUVO.

De fleste trodde nok at jentene ville passere tosifret for fjerde kamp på rad, men de siste 20 minuttene gjorde laget en del bytter og omrokeringer som gjorde sitt til at det stoppet på sju mål for vertene. Men sjanser til både tosifret og dusinet fullt hadde de helt klart.

I stedet fikk Setskog to trøstemål de ti siste minuttene. Det første etter en veldig god enkeltmann(dame) prestasjon, på deres første målsjanse i kampen, mens det andre ble satt inn fra straffemerket.

FUVO-trener Trond Einar Finstad konstaterte at jentene nok en gang leverte en meget god kamp.

• I første omgang var vi meget gode og kjørte regelrett over Setskog. Vi lot ballen gå fort på en og to touch og var flinke til å bruke Vilde(Rustad Nilsen) og Susanne(Ødegaard) på kantene. De kom ofte rundt og fikk lagt innlegg, pluss mye folk i boks! En god omgang av oss, fastslår treneren
  • Vi startet også andre omgang godt og fortsatte kjøret de første 20-25 minuttene. Siste 20 synes jeg vi sliter, men det skal jeg ta på min kappe. Mange bytter som ødelegger litt av strukturen i laget. De som kom inn gjorde en god jobb, men de siste 20 minuttene spilte 5-6 stk på plasser de ikke er vandt til, og det synes godt, sier FUVO-trener Trond Einar Finstad.

Finstad forteller videre at de tar med seg de første 70 minuttene inn mot Borgen til helga, og er klare for festdag på FUVO.

Han trekker frem søstrene Folmo Myhr som FUVOs klart beste spillere. De spilte begge en meget god kamp. Aurora med roen og overblikket sitt og Oda med ett meget godt driv. De rett og slett reiv midtbanen til Setskog i filler. I tillegg trekker han frem Monica Haslie, som er selve limet i forsvaret. Prater mye og er meget rolig med ball. I tillegg synes treneren det var ekstra gøy at Selma Skogli scoret to mål som spiss, med tanke på at hun egentlig er stopper.

FUVO har seks strake seiere og leder serien med 18 poeng, tre foran Skjetten som har en kamp mindre spilt. Hvis FUVO slår Borgen, som ligger på tredjeplass til helga, så vil det i praksis si at det kun er FUVO og Skjetten som kjemper om opprykk.

FUVO stilte med følgende lag: Tine Ihlang, Lena Sofia Johansen, Monica Haslie, Oda Folmo Myhr, Vilde Rustad Nilsen, Susanne Martine Ødegaard, Aurora Folmo Myhr, Anna Edvardsen, Ida Ormstad Nilsen og Sara Marie Libråten.

Benken: Charlotte Engen Mikkelsen, Selma Skogly, Nathalie Nøvik