Haga vant lokalderbyet mot R&Å3

R&Å3 – Haga

Tromma dundret og Haga-gutta sang så høyt at murpussen i tak og vegger i fengselskjelleren på Årnes drysset ned på gulvet. Slik oppsummerte Hagas pressekontakt, Thomas Smemo Wego, 2-1 seieren over erkerivalen R&Å3.

Under oppvarmingen måtte Hagas tomålsscorer fra forrige serierunde, Rune Martinsen, kaste inn håndkleet.

• Det var synd med Rune, men greit å få inn en taklingssterk spiller i form av Stian Samuelsen, Gutten som takler så hardt at spillerne ligger strødd?.. og alltid like reint, sier Smemo Wego.

Toppscorer Vestmo sendte Haga i ledelsen

Haga tok styringen fra start, men lagets store stjerne og toppscorer, Håkon Vestmo, ble godt pakket inn og taklet så fort han fikk ballen. Men det var ingen stygg kamp, men dommeren blåste til tider matchen i stykker.

Bortelaget kom til en del halvsjanser, men det ble med det i starten. Det var høyt tempo og R&Å3 hang også godt med. Etter en drøy halvtimes spill gjorde Trond Rasmussen noe som har gjort mange ganger før i år, han la en perfekt 35 meters dupp over motstanderens forsvar til Håkon Vestmo, som fra sju meter dundret ballen knallhardt i mål.

Selv ikke Rosenborg har råd til å kjøpe han nå sier pressekontakten til Nesfotballen.

Fem minutter før pause taklet, reiv og brøyt tre Årnes-spillere ned Håkon(Vestmo) inne i boksen. Alle si brunt ropte på straffe, men Erik (Hagen Nyborg), som så langt hadde herjet med hjemmelaget, fikk tak i ballen og slo den til Sebastian Olsen, som feide av gårde en kanonkule fra 12 meter. 2-0 til oss, sier en ekstremt oppstemt Thomas Smemo Wego

Haga vepsen stakk av med seieren

I andre omgang lot bruntrøyene R&Å få lov til å holde litt mer på ballen, men de klarte ikke skape noe særlig. Haga-spillerne var som veps på et syltetøyglass og nektet de tid og rom. Haga kom til flere store målsjanser, men klarte ikke punktere kampen. Etter hvert ble kampen tøffere og taklingene styggere. Det endte med at dommeren til slutt måtte dele ut fem gule kort. Ti minutter før slutt ble det plutselig spenning i kampen da Stian Linderoth-Jensen reduserer til 1-2.

• Det føltes litt surt, da dette var det første skuddet deres som traff målet i kampen. Etter reduseringen ble det litt Hawaii-fotball, men gutta hadde en Jamaica ro over seg og spilte seg ut av farlige situasjoner.

Begge lag kjempet tappert på slutten, men ingen klarte å få ballen i nota og kampen ebbet ut med 2-1 til Haga.

• Vi har nok ikke spilt en bedre kamp på veldig lenge. Årnes var gode, men vi hadde et ekstra gir og vant en fullt fortjent seier. Ekstra moro synes det var å se dronningvepsen, Steinar Hofsrud, som til tider lekte seg med gamle lagkamerater.

Skuffelsen over egen prestasjon var stor i R&Å3-garderoben

Stemningen var naturligvis ikke like høy hos Gøran Johansen og resten av R&Å3-gutta.

• Nei, hva skal jeg si, hehe. Vi var ræva!

Det var lokalderby, men vi er ikke tente nok. Jevnspilt i starten. Så slipper vi inn to dritt mål hvor vi står og klør oss i hodet og er på en helt annen planet.

• 2.omgangen er vi litt mer med, tørr å flytte laget litt opp. Dessverre er vi ikke tøffe nok, skal hele tiden slå lange drittpasninger, stresser med ballen i beina og har for store avstander mellom oss. Det hjalp å flytte Stian Linderoth Jensen opp som spiss, han reduserte til 1-2 og skapte litt med sin fart. Men så var vi plutselig fem spisser og null midtbane, og da blir det vankelig å vinne kamper.
  • Det ble alt fort fort kaos i sånne kamper, det koker mye i topplokket. Pluss en dommer som før kampen sa han skulle legge lista høyt, men som endte opp med å blåse frispark etter en puslete takling allerede etter 20 sekunder. Han får holde seg til å dømme barnfotball, spør du meg.
  • Men det var ikke pga dommeren vi tapte, Haga skal ha kred for at de er samspilte og spiller godt sammen som et lag, de er flinke til å krige sammen. Det har dessverre vi bare gjort i en kamp i år, forteller en oppgitt Gøran Johansen avslutningsvis til Nesfotballen

Etter denne serierunden ligger Haga på en oppløftende 4.plass med 10 poeng, mens R&Å3 ligger på 7.plass med 6 poeng, men med en kamp mindre spilt enn Haga.