Skal det endelig lykkes for R&Å å slå FUVO i seriesammenheng?

Lørdag braker det løs for det første lokalderbyet mellom FUVO og R&Å siden 1999, da FUVO rykket opp til 4.div, mens R&Å tok den tunge veien ned i 6.divisjon. To klubber som holder til på hver sin side av Glomma, og som opp gjennom årene har hatt hver sine perioder som den beste klubben i bygda. Man må riktignok helt tilbake til 1991 sist R&Å kunne slå seg selv på brystet å si «Vi er best»

Høsten samme år hjalp FUVO sin erkerival til å rykke opp fra 4.divisjon med å låne ut sine stjernespillere Kjell Engeflaen og Roger Myrbråten. Alt for at den nystartede samarbeidsklubben Nes FK skulle få starte i 3.divisjon i 1992 Etter sju år med opp og nedturer var samarbeidsklubben en saga blott, og i 1999 var R&Å tilbake i 5.divisjon.

FUVO og R&Å har møtt hverandre en del ganger de siste 50 årene, men trolig ikke så mange som de fleste tror, og R&Å-seierne har på ingen måte kommet som perler på en snor. Faktisk må man helt tilbake til 1969 sist gang R&Å slo FUVO i seriesammenheng. Den gangen var de blåkledde suverent best og vant 6-0 på Opakermoen og 7-0  på eget gress i august .

Sist gang lagene møttes, i 5.divisjon i 1999, vant FUVO to tette og målrike matcher med henoldsvis 4-3 på Årnes stadion og 6-5 på Funnefoss stadion

Spørsmålet er om R&Å greier å slå FUVO for første gang på 49 år eller om man til neste år kan feire 50 års jubileum.

 

 Raumnes 1999

Raumnes 1969

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg