FUVO vant lokaloppgjøret

Rammen rundt kampen på Funnefoss gress var et lokaloppgjør verdig. Sol, masse tilskuere og en eim av spenning lå rundt banen. På 1970- og 1980-tallet var det opptil 1000 tilskuere som møtte opp på disse vennskapelige hatoppgjørene. Denne gangen var det riktignok ikke like mange som hadde tatt turen, men både tribunen og terrassen på klubbhuset var stappet med tilskuere. Vi telte til ca 500 tilskuere, noe som må sies å være veldig bra.

Det gamle “hatet”som klubbene hadde mellom seg har blitt vannet ut med årene, til det har forskjellen mellom lagene vært for stor. FUVO har vært storebror i en mannsalder, og hadde på ingen måte tenkt å la lillebror på smaken på noe stort.

Forutsetningene for kampen var at FUVO må vinne for å ta tilbake tabelltoppen etter at Ull/Kisa2 fredag slo Strømmen2 med hele 13-1, mens R&Å med tap fort kan ende nede i sumpa igjen. Ikke at vi tror det, fordi 3-4 av lagene der nede er pent sagt veldig dårlige.

Som i cupkampen tok også igjen en tidlig ledelse. Armin Sistek tappet inn 1-0 allerede etter 5 minutters spill, og før kvarteret var spilt hadde Kim Brenna doblet ledelsen. Hjemmelaget kjørte kampen den første halvtimen og burde putta et par mål til, Nærmest var Sistek med et stangskudd.

De siste 10-15 minuttene var R&Å mer med i kampen, og tre minutter før pause utlignet de på sin første store målsjanse. Marius Solhaug stod inne i boksen etter en corner og dunket ballen i nettmaskene.

Sju minutter ut i andre omgangen mistet Fredrik NIlsen ballen like innpå bortelagets banehalvdel. R&Å satte i gang en rask kontring som endte hos Fredrik Autio, som utlignet til 2-2. Dermed hadde de blåkledde snudd 2-0 til 2-2 i løpet av ti minutter.

Så ble det dramatikk. Først ble R&Å-spiller Jesper Aaserud sendt i dusjen etter en takling like utenfor 16 meteren, og ti minutter senere fulgte hjemmelagets Sondre Emilsen, samme veien. Dermed måtte lagene avslutte kampen med 10 mann

Ti minutter før slutt kom avgjørelsen. Etter flere dueller inne i boksen, fikk til slutt veteranen Armin Sistek feid ballen over målstreken.

Flere mål ble det ikke, dermed ble det seier 3-2 seier og serieledelse for FUVO.

FUVO startet med følgende lag: Andre Thomsen, Ole Kristian Myhre, Stian Westerheim, Chris Lundhaug, Fredrik Nilsen, Ørjan Hopen, Julian Paulsen, Simen Nordnes, Mads Rismoen, Armin Sistek og Kim Brenna.

R&Å startet med følgene lag: Stian Linderoth-Jensen, Magnus Midling Larsen, Simen Holter, Simon Petersen, Jørgen Aaserud, Sebastian Thøger-Andresen, Eivind Solhaug,Jesper Aaserud,Robin Rognerud, Fredrik Autio og Mads Elvethun Hansen