Sluttreferat FUVO – R&Å : Herlig lokaloppgjør med spenning til siste slutt

Rammen rundt det første lokalderbyet siden 1999 var fantastisk. Sola viste seg igjen fra sin beste side og over 400 tilskuere hadde tatt veien til Funnefoss stadion denne fine lørdagsettermiddagen.

Da FUVO og R&Å møtte hverandre i cupen i mars var det 15 kuldegrader og sur vind. Når lagene braket sammen igjen på lørdag var det 30 varmegrader og strålende sol. Det sier litt om Norge og hvorfor vi elsker dette landet. Det er ikke som i ?Syden? hvor forskjellen er om det er mye sol eller veldig mye sol.

Gjestene fra Årnes kom til oppgjøret uten to av sine beste spillere i Patrick Elvethun Hansen og Lasse Holum Hansen. Hjemmelaget har også flere på skadelisten, men FUVO-trener Ørjan Heiberg stilte med en sterk tropp.

FUVO med tidlig 2-0 ledelse

De røde og hvite startet klart best, og allerede etter 5 minutter satt den første ballen i nota. Etter en kort corner og litt småspill mellom Kim Brenna og Ørjan Hopen, endte det til slutt med et innlegg fra sistnevnte foran kassa, der Armin Sistek styrte ballen over målstreken.

FUVO fortsatte å kjøre matchen og etter 13 minutter var det tid for 2-0. Kim Brenna hadde ingen problemer med å doble ledelsen da han kom alene med R&Å-keeper Stian Linderoth-Jensen, etter en glimrende bakromsball av Simen Nordnes.

Hjemmelaget vartet tidvis opp med fine kombinasjoner og godt spill den første halvtimen. Laget hadde sjanser nok til å kunne øke til både 3 og 4-0. Armin Sistek hadde blant annet et skudd i stanga, i tillegg til en stor sjanse fra åtte meters hold etter en 45 graders pasning fra Kim Brenna.

Det siste kvarteret kjempet bortelaget seg inn i kampen, men det skulle gå 41 minutter før de var i nærheten av en målsjanse. På den påfølgende corneren dunket Marius Solhaug ballen i nettmaskene. Etter 45 varme minutter gikk lagene til pause med 2-1 til vertene

R&Å hentet opp 2-0 til 2-2 i løpet av 10 minutter

FUVO kunne punktert kampen i første omgang, men i stedet inviterte de R&Å inn i kampen. Og sju minutter ut i andre omgangen ble vondt til verre for et opprykksjagende FUVO-lag. Jesper Aaserud fant tidligere FUVO-spiller, Fredrik Auto, med en fin stikker, og alene med Andre Thomsen satte han ballen i mål.

Rødt kort til ungguttene Jesper Aaserud og Sondre Emilsen

Kampen bølget frem og tilbake, men skikkelig dramatikk ble det først etter en times spill da Jesper Aaserud satte inn en ufin takling bakfra på Kim Brenna, like utenfor sekstenmeteren. Rødt kort og en tidlig dusj for den tidligere LSK-spilleren. Dette var for øvrig Aaserud sitt andre røde kort på fire dager. I en 6.divisjonskamp mellom FUVO2 og R&Å2 på tirsdag, fikk han sitt andre gule kort og dermed rødt like før slutt. Men det skulle ikke gå mange minuttene før begge lagene hadde 10 mann. Innbytter Sondre Emilsen klinte til med en i overkant tøff takling og ble belønnet med rødt kort.

Like etterpå var Armin Sistek nære på å sende FUVO tilbake i ledelsen, men en god redning av Stian Linderoth- Jensen gjorde at det fremdeles stod 2-2.  Nerven i kampen var å ta å føle på. Årnes-gutta var i utgangspunktet fornøyd med poengdeling, men FUVO hadde ikke råd til å rote bort ett eneste poeng. Men mot slutten av kampen skulle det vise seg at de litt mer rutinerte FUVO-spillerne hadde litt mer å gå på enn de unge Årnes-gutta.

Armin Sistek ble matchvinner med 12 minutter igjen å spille

Med 12 minutter igjen å spille endte et innlegg fra Kim Brenna til slutt etter flere dueller hos en liggende Tobias Solem Karlsen, som fikk pirket ballen en meter frem til  Armin Sistek, som fikk feid ballen i mål.

Flere mål ble det ikke og dermed må R&Å vente til 15.september, før de igjen får sjansen til å slå FUVO for første gang på 49 år.

R&Å-trener Svein Pettersen mener at Årnes hadde vunnet kampen med Holum Hansen på banen

FUVO-trener Ørjan Heiberg sier til Nesfotballen at han var veldig fornøyd med den første halvtimen, hvor han mener at de burde ledet 3-4-5 null. Han forteller videre at spillerne hans løp litt for mye en og en det siste kvarteret, og at det unødvendig å slippe Årnes inn i kampen helt på tampen.

• Jeg er stolt av gutta for at de ikke begynte å tenke at de skulle redde verden og alt sammen da Årnes utlignet til 2-2.  Vi tok oss sammen og klarte til slutt å skape en del fartligheter, og fikk til slutt 3-2 ved Armin Sistek.

R&Å-trener Svein Pettersen sa følgende til Romerikes Blad etter kampen

• Vi bygger opp noe nytt i klubben, og jeg er kjempefornøyd med å se de syv juniorspillerne vi stilte med hang så godt med mot etablerte FUVO,
  • Vi savnet to av våre desidert beste spillere i dag, noe som selvsagt ikke var til vår fordel. Lasse Holum Hansen er også litt samme type som Kim Brenna. Han er svært hurtig og elsker å løpe i bakrom. Med de bakrommene som det ble i andreomgangen, så tørr jeg påstå at vi hadde vunnet med han utpå der. Det kommer en returkamp på Årnes. Vi gleder oss allerede, sier Svein Harald Pettersen.

Med seieren tok FUVO tilbake tabelltoppen etter å ha lånt den ut til Ull/Kisa 2 i ett døgn. R&Å ble på sin side liggende på 10.plass med 9 poeng.

Neste kamp for FUVO er torsdag 7.juni, borte mot Skedsmo 2, samme dag tar R&Å i mot Blaker til kamp på eget gress

FUVO startet med følgende lag: Andre Thomsen, Ole Kristian Myhre, Stian Westerheim, Chris Lundhaug, Fredrik Nilsen, Julian Paulsen, Ørjan Hopen, Simen Nordnes, Mads Rismoen, Armin Sistek og Kim Brenna.

Benyttede innbyttere: Preben Finstad, Tobias Solem Karlsen, Oskar Wang, Sondre Emilsen og Baktiar Rzaev

R&Å startet med følgene lag: Stian Linderoth-Jensen, Magnus Midling Larsen, Simen Holter, Simon Petersen, Sebastian Thøger-Andresen, Jesper Aaserud, Marius Solhaug, Eivind Solhaug, Robin Rognerud, Fredrik Autio og Mads Elvethun Hansen

Benyttede innbyttere: Magnus Krefting Hansen, Jørgen Aaserud, Martinus Slette Granum, Eivind Sveinhaug og Markus Grønvold