Forhåndsinfo før kampen mellom FUVO og Aurskog-Høland

FUVO – Aurskog-Høland

Lørdag kl 14:00

Funnefoss gress

FUVO tar lørdag i mot Aurskog-Høland til vårens siste hjemmekamp på Funnefoss gress. Vertene mistet serieledelsen til Ull/Kisa2 etter tapet for Blaker sist, samtidig har Aurskog-Høland tettet hullet mellom dem. Det betyr at etter halvspilt serie så topper Ull/Kisa2 tabellen med 31 poeng, tett fulgt av FUVO og Aurskog-Høland med 29 poeng.

Nesbuene er inne i en blindgate for tiden med to strake tap. De har styrt mye av spillet, men slitt med å finne løsninger mot lag som ligger ekstremt lavt med mange forsvarspillere rundt egen sekstenmeter. FUVO må også finne tilbake til spillegleden de hadde tidligere i sesongen.

Gjestene fra Høland har kun ett tap på sju siste matchene og har vist seg like sterke hjemme som borte. Målene har som poengene trillet inn i det siste. 25 mål på de seks siste gir et gj.snitt på over 4 mål pr kamp. I de to siste matchene har laget slått R&Å  3-0 på eget kunstgress og nå sist 5-2 borte mot Skedsmo2.

Etter å ha gått hele april og mai uten scoringer, så har lagets notoriske målmaskin, Lars-Eirik Svardahl, puttet seks mål i juni. Toppscorer er for øvrig Ola Vestreng med 8, tett fulgt av midtstopper Eirik Haugen med 7. De har med andre ord en lang vei opp til 4.divisjons toppscorer, Kim Brenna, som scoret sitt 18 seriemål mot Blaker sist.

Begge lag sliter med smårusk og mangler etter våre rapporter viktige spillere til toppkampen. FUVO har som kjent Otto Dahl og Oliver Nøvik ute hele sesongen, mens Preben Finstad har slått opp en gammel skade og Ole Kristian Myhre er forhindret. Usikker er det også keeper Andre Thomsen, mens Ørjan Hopen meldes klar til match.  Hos gjestene er Bendik Vestreng og Lars Kopperud skadet, mens Lars-Eirik Svardahl og Stian Skjeggens ryktes å være utilgjengelige.

Den eventuelle vinneren vil ta godt tak om 2.plassen og ha heng på serielederen, mens taperen faktisk kan måtte se opprykket ryke hvis Ull/Kisa2 vinner og samtidig fortsetter med det laget de har stilt i de siste. Da vil det også skille fem poeng ned til tredjeplassen.

Våroppgjøret mellom lagene på Høland stadion endte 1-1 etter at lagene hadde hver sin omgang. FUVO var nok nærmest seieren, da de styrte svært mye av kampen. Martin Vestreng scoret for Aurskog-Høland, mens Kim Brenna utlignet for FUVO i 1.omgangens siste minutt.

FUVO bruker å heve seg mot topplagene, og vi har tro på at Ørjan Heiberg & Co har funnet seiersformelen og spillegleden som har vært ?bortreist? i de siste kampene.

FUVO-trener Ørjan Heiberg har et par spørsmål før toppkampen, men vi tror han starter med følgende: Andre Thomsen, Fredrik Nilsen, Stian Westerheim, Chris Lundhaug, Oskar Wang, Mads Rismoen, Ørjan Hopen, Simen Nordnes, Sondre Emilsen, Armin Sistek og Kim Brenna.