Slutt. FUVO – Aurskog – Høland

Hjemmesupporterne forventet å se et revansjesugent FUVO-lag som var “på” og som gjorde sitt ytterste for å vinne kampen.  Det forrige oppgjøret, som ble spilt i mai, endte 1-1 etter en kamp hvor lagene hadde hatt hver sin omgang. Sist gang lagene møttes på Funnefoss gress valset FUVO over gjestene og vant med hele 5-0.

Aurskog-Høland har vist solid form i det siste og har kun ett tap på de sju siste matchene. Statistikken etter 13 kamper er for øvrig lik FUVO sin (9-2-2), men nesbuene har 11 plussmål å gå på. Før opgjøret toppet Ull/Kisa2 tabellen med 31 poeng, tett fulgt av dagens to lag, FUVO og Aurskog-Høland med 29.

Kampen startet med FUVO som det førende laget. Allerede etter fire minutter feide Oskar Wang avgårde et skudd som gikk via en god og heldig Aurskog-Høland keeper, Ahmed Jouini, og over tverrliggeren. Hjemmelaget hadde mye ball, men det løsnet ikke offensivt før de ti siste minuttene av  første omgangen. Bortelaget var først og fremst farlige på kontringer etter brudd. Fra 36. minutt og ut omgangen kom hadde blant annet Kim Brenna flere gode skuddforsøk, i tillegg til at Armin Sistek stusset et innlegg i mål, men ble avblåst for offside. Tvilsom avgjørelse fra undertegnede sin posisjon.

Andre omgangen var så vidt i gang da Simen Aaserud løp fra FUVO-forsvaret og satte kula i motsatt stolpe.  Fem minutter senere satt den imidlertid for Aurskog-Høland. Nok en gang ble FUVO-forsvaret utfordret på farten og måtte ty til ulovligheter like utenfor 16-meteren. Fra skrått hold skrudde Ola Vestreng ballen over muren og inn i nærmeste kryss. Dagens prestasjon!

Resten av omgangen jaget vertene utligning, men ungguttene  på topp hos Aurskog-Høland jobbet som noen galleislaver og var en konstant trussel hver gang de var i nærheten av en balllen. Etter en times spill fikk Armin Sistek en eventyrlig mulighet til å score, men avslutningen fra tre meter snek seg like utenfor motsatt stolpe. FUVO kom nærmere og nærmere nettkjenning,men måtte vente helt til det 88. minutt før Armin Sistek etter mye kriging inne i boksen, fikk smelt kula kontant i nettet fra fem meters hold.En meget fortjent utligning.

På overtid fikk Ola Vestreng en frisparkmulighet fra så å si samme posisjon som han scoret på tidlig i omgangen,men denne gangen gikk skuddet i muren.

FUVO viste fremgang fra Blaker matchen, men har fremdeles en jobb å gjøre med lag som ligger lavt og satser på kontringer.

Nesbuene har en kamp igjen før de tar ferie, lørdag om en uke tar Heiberg med sitt mannskap til Nordkisa og møte med Hauerseter

FUVO: Khalid Hacham, Fredrik Nilsen, Stian Westerheim, Chris Lundhaug, Oskar Wang, Mads Rismoen, Ørjan Hopen, Simen Nordnes, Baktiar Rzaev, Armin Sistek og Kim Brenna.

Benyttede innbyttere: Julian Paulsen, Tobias Solem Karlsen, Ovar Skejvdal og Sondre Emilsen.