Slutt. Kløfta – FUVO

FUVO og Kløfta har møtt hverandre med jevne mellomrom opp gjennom årene, men man må helt til bake til 1999 sist gang lagene møttes til seriespill.  Den gangen endte det med opprykk til 4.divisjon for FUVO, mens Kløfta måtte ta den tunge veien ned til 6.divisjon. Gangen før det var i 1985, da rykket Kløfta opp fra 4.divisjon på bedre målforskjell en de røde og hvite fra Opakermoen. Spørsmålet er om dette er en trend som også slår til i 2018.

Med FUVO seier så vil det skille åtte poeng, og da har i så fall FUVO mest sannsynlig sikret seg minimum en topp tre plassering. Med seier til Kløfta så vil det skille kun to poeng og hjemmelaget vil med det være med å kjempe om en topp tre plassering. FUVO vil da samtidig befeste at de også i 2019 spiller i 4.divisjon.

FUVO tok tidlig ledelsen 0-2 og produserte flere sjanser det første kvarteret. Allerede etter 6 minutter feide Ørjan Hopen inn et frispark fra kanten av sekstenmeteren. MInuttet senere serverte samme spiller ballen til Armin Sistek, som doblet ledelsen.

Etter å ha eid kampen et drøyt kvarter,  tok etter hvert Kløfta mer og mer over. Det ble mer dueller og langballer, mindre finspill. Dette ble FUVO-spillerne med på, men til tross at hjemmelaget kom til et par farligheter, gikk lagene i garderoben med 0-2.

Andre omgangen fortsatte som siste halvdel før sidebytte, Kløfta presset FUVO på defensiven. Det ble imidlertid aldri noen god fotballkamp, men en typisk krigekamp. Ja, det var et under at Kløfta ikke scoret, men seieren var aldri truet. Best på FUVO var midstopperduoen Stian Westerheim og Chris Lundhag.

Andre Thomsen, Ole Kristian Myhre, Stian Westerheim, Chris Lundhaug, Marius Nordby, Baktiar Rzaev, Simen Nordnes, Julian Paulsen, Ørjan Hopen, Armin Sistek og Kim Brenna.

Benyttede innbyttere: Sondre Emilsen, Fredrik Nilsen, Per Anders Vågan