Tilbakeblikk: Haga vant det første Nesmesterskapet i 1976

Fra venstre: Kai Ringstad, Jan Erik Eie, Jøran Gundersen, Tore Ringstad, Knut Støverud, Sigmund Nygård og trener Willy Skogholt. Foran fra venstre: Cato Strøm, Øyvind Svendsen, Ole Jonny Hansen, Magne Karlsen, Johnny Finstad, Pål Linnerud og Bjørn Aulie.(foto er hentet fra Raumnes)

2- 6 R&Å Haga

Mål R&Å: Bjørn Ruud, Egil Thon

Mål Haga: Cato Strøm 3, Kai Ringstad, Jøran Gundersen, Tore Ringstad,

1-6 Fenstad FK Hvam

Mål FFK: Pål Rognstad, Harald Aarhus, Bernt Bundesen, Kjell Fjukmoen, Kjell Tokerud

Med 0-0 eller 1-1 ville Fenstad FK bli mestere

Med 3-3 el mer ville det bli avgjort med straffesparkkonkurranse mellom Haga og FUVO.

Vinneren av kampen ville uansett resultat bli Nesmestere.

Haga – FUVO (siste matchen i turneringen)

FUVO dominerte kampen fullstendig de første 45 minuttene, men ledet kun 1-0 etter scoring av Karl Skovereng etter ti minutter spill. I andre omgang eksploderte det. Etter 54 minutter fikk Haga straffespark, men Hans kr Breiby reddet straffesparket fra Jøran Gundersen. Minuttet senere pekte dommeren nok en gang på straffemerket, men denne gangen klarte ikke Breiby å redde straffesparket fra Cato Strøm. 1-1.

Ti minutter senere ble Kai Ringstad matchvinner da han skled igjennom og satte ballen elegant tilside for Breiby. 2-1 til Haga. De siste tjue minuttene var et konstant press mot Haga-målet, men bruntrøyene holdt unna og kunne slippe jubelen løs da dommeren blåste av etter 90 minutters spill.

Johnny Akselsen(FUVO) og Cato Strøm(Haga) ble toppscorer i turneringen med 5 mål hver.

#Nesfotballen #Haga #FUVO #Hvam #Årnes #FFK  #FSK #Nesmesterskapet Nesfotballenbloggno