Masse mål og mye tilskuere da Team Nes og FUVO møttes til G14-kamp

FUVO startet best, men Team Nes var effektive og ledet 3-0 til pause

FUVO var revansjesugne etter et knepent ett måls tap i våres. Laget gikk ut i et høyt tempo fra start og stresset Team Nes litt i begynnelsen. Etter hvert fikk Team Nes gutta summet seg og kjempet seg inn i kampen. De første 15/20 minuttene var det sjanser i begge ender og bare to gode keepere gjorde sitt til at det stod målløst på dette tidspunktet.

Etter ca 20 minutter var en FUVO spiller uheldig og slo en litt for løs pasning mot egen keeper som Alexander Andersen snappet opp og kijppet i mål. Minuttet senere økte Fredrik Bue til 2-0 da han stusset inn en corner og etter en drøy halvtime headet Thomas Marsdal inn 3-0 til Team Nes, etter nok en godt slått corner.

Rett etter 3-0 trodde FUVO at de hadde scoret deres første for kvelden, men Petter Seland hos hjemmelaget kom stupende fra sin backposisjon og reddet på streken. Dermed ebbet omgangen ut med 3-0 til hjemmelaget.

Tidlig scoring etter pause ga nytt liv i kampen

FUVO hadde en god pauseprat og gikk som forventet rett i strupen på Team Nes. En litt for løs tilbakepasning ble snappet opp av Kevin Marchel Hauger, som satte den kontant i nettmaskene. Da var det spilt kun 30 sek av andre omgangen Laget fra Opaker fikk dermed den starten de ville ha i andre, og det Team Nes-gutta snakket om IKKE skulle skje i sin pauseprat.

Dette ga tenning og gnist hos FUVO-spillerne som fortsatte å jage. De klarte å legge et vist press på Team Nes de neste minuttene, men åtte minutter etter reduseringen, økte Anders Valberg til 4-1 på et flott langskudd som gikk i tverrligger, ned i bakken og opp i nettaket. Og kun to minutter etter det kombinerte Valberg og Eric Tvedt fint på høyrekanten, hvor sistnevnte satte inn 5-1 alene med FUVOs sisteskanse.

To reduseringer, ny nerve i kampen, men Team Nes avsluttet med å kontre inn 6-3

På dette tidspunktet ble Team Nes spillerne litt for komfortable og slapp seg litt ned. FUVO hadde så langt spilt en god kamp, til tross for at de lå under med fire mål. De hadde heller ikke gitt helt opp. Først reduserte Kevin Marchel Hauger til 5-2, før samme spiller noen minutter senere satte inn sitt og FUVOs tredje mål fra straffemerket.

Da var det plutselig kamp igjen. FUVO-spillerne fikk blod på tann, mens Team Nes gutta begynte å bli litt stressa. Som i resten av kampen så var det høyt tempo. FUVO jaget nok en redusering og kom til et par muligheter, men så skjedde det som ofte skjer når et lag jager, det åpner seg for kontringer. To minutter før slutt kriget Thomas Marsdag inn 6-3 etter en kontring.

Kampen i seg selv hadde alt et lokalderby skal ha: Trøkk, innsats, tøffe dueller, litt gruffing og en del mål. Begge lagene gikk for seier, og begge lagenes ønske om å vinne var større enn frykten for å tape. Og selv om det til slutt ble en komfortabel 6-3 seier til Team Nes, så var en underholdende kamp hvor FUVO ga hjemmelaget en god match til siste slutt.

Kampens dommer hadde aldri opplevd maken, ikke engang i seniorfotballen, Han trodde lagene spilte om opprykk/Kretsmesterskapet med tanke på trykket på siden og innsatsen på banen. Han ble derfor meget overrasket over at dette «kun» var et lokalderby,

1-0 Alexander Andersen

2-0 Fredrik Bue

3-0 Thomas Marsdal

3-1 Kevin Marchel Hauger

4-1 Anders Valberg

5-1 Eric Tvedt

5-2 Kevin Marchel Hauger

5-3 Str Kevin Marchel Hauger