2019. Hvam til topps for første gang i Romjulscupen

Overraskende vinnere av både bronsefinale og finale

Turneringen startet oppskriftsmessig med klare seire til de to store favorittene FUVO og Bygdelaget. Dessverre satte turneringsledelsen lagene opp mot hverandre allerede i den andre kampen, noe som gjorde sitt at spenningen om hvem av de to som ville nå finalen ble avgjort allerede første dagen. FUVO gikk seirende ut av duellen og hadde i utgangspunktet kun et pliktløp mot R&Å 3 på dag to. Nå ble den kampen litt mer spennende enn ventet, men FUVO vant til slutt 6-5.

Bygdelaget hadde heller ingen problemer med å feie Team Nes av banen med sifrene 9-3. Dermed var de klare for bronsefinalen.

Den andre puljen var mye jevnere. R&Å stilte med et redusert lag, mens FSK hadde hentet inn et par brukbare spillere. Disse faktorene gjorde sitt til at Hvam var små favoritter til å gå til topps. R&Å startet med å feie Skogbygda av banen, mens Hvam sleit seg til en knepen 2-1 seier over FSK. Turneringens første skrell kom da Fenstad SK gikk bort og vant en fullt fortjent 6-2 seier over fjorårets finalist R&Å. Samtidig hadde ikke Hvam alt for store vanskeligheter med å slå Skogbygda. Dermed hadde Hvam finaleplassen i sin hule hånd før møte med R&Å på dag to. Men med seier til R&Å og FSK, ville målforskjellen avgjøre hvem av de tre lagene som ville ende opp i finalen.

Hvam gjorde imidlertid jobben sin, vant 2-0 mot R&Å og var med det klare for finale. Fenstad Sk gjorde også jobben sin mot Skogbygda og tok seg dermed til en noe overraskende bronsefinale mot Bygdelaget.

Hvam satte alle sine tre divisjonsstraffer og ledet 3-2 til pause. Et stykke ut i andre omgang dunket Kim Brenna inn 3-3 og de fleste trodde nok nå at FUVO ville dra i land seieren. Men så fikk Hvam-keeper Henrik Paulsen muligheten for endte gang, og denne gangen fant avslutningen fra midtbanen veien oppe i hjørnet. Til tross for stort press mot Hvam-buret de siste minuttene, holdt hvamsingene unna og tok sin første Romjulscupseier.

Her kan du se Henrik Paulsen avgjøre finalen mellom Hvam og FUVO

Arne Holter fra Bygdelaget ble toppscorer med 10 nettkjenninger

 

Denne artikkelen er sponset av

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg