4.divisjon. Vi presenterer Sørumsand

Sørumsand logo

Sørumsand overrasket mange med sin Tiki-taka fotball i 2019. Spesielt på vårsesongen leverte laget sterke prestasjoner. Etter halvspilt serie lå laget på 4.plass, med like mange poeng som EIF på plassen over. Til tross for at laget forsterket seg på høsten, så klarte de ikke holde trøkket like godt oppe på verken trening eller kamp. Med 22 poeng på våren og 15 på høsten endte Sørumsand til slutt på en 7.plass.

Det har vært masse utskiftninger i spillerstallen de siste årene, og det har fortsatt før årets sesong også. Flere sentrale spillere har forlatt klubben, men laget har også fått inn et par forsterkninger offensivt.

Vi har tatt en prat med den nye treneren, Kenneth Wold, for å høre hvordan han ser på Sørumsand sine sjanser i 2020

 

Hvordan har oppladinga til årets sesong vært?

 • Som ny trener i en gruppe så føles oppkjøringstiden aldri lang nok, man ønsker alltid mer tid til å forme laget før sesongstart. I år får vi mer tid, men dessverre uten at vi får benyttet oss av det.
 • Oppkjøringen har vært preget av mye skader og sykdom. Vi har stort sett hatt veldig god kvalitet på trening med de som til enhver tid har vært friske og skadefri, men ikke fått jobbet godt nok med samhandling (spesielt off) grunnet skader og sykdom.
 • Selv om oppladningen ikke har vært optimal, så er jeg ganske fornøyd med perioden desember til mars (før corona kom og banket på døra). Vi har klart å skape et godt team på Sørumsand. Fra styret, til trenere og ned til spillerne. Vi fikk med Kristoffer Larsen videre. En mann som kjenner klubben ut og inn og som er helt uvurderlig i teamet vårt. Samtidig har vi klart å skape et miljø i klubben på kort tid, hvor alt fra spillere, trenere og styret kommuniserer godt med hverandre. Vi tar diskusjoner både i garderoben og på styrerommet, tåler uenighet, og kommer styrket som klubb ut av alle diskusjoner.
 • I Sørumsand skal KLUBBEN være øverste organ. Ikke trenere, spillere eller enkeltpersoner.
 • Så oppladningen for oss handler like mye om å skape et slagkraftig lag på kort sikt, som å bygge klubb på lang sikt.

 

Resultater i treningskamper?

 • Prestasjonene i treningskampene har variert ekstremt. Vi har gått fra det strålende til begredelige innafor 90 min i de fleste matcher.

Sander – SIF 3-2 (1-2)

Jevnaker – SIF 3-3 (0-2)

Rælingen-SIF 1-3 (1-2)

Sørumsand-Hauersether 0-6 (0-3)

Heming-SIF 3-0 (1-0)

 • Vi har slitt med mye skader gjennom vinteren. Dette har gjort at mange av våre yngste spillere har fått verdifull kamptrening, noe vi tror vil gi effekt når sesongen er i gang.

 

Hva er lagets målsetning for årets sesong?

 • Vi har en realistisk ambisjon om å kjempe om NM kval

Hvem tror du vil kjempe i toppen av tabellen?

 • Hvis Skedsmo og Skjetten gjør jobben sin så står det mellom dem. Ikke dermed sagt dem gjør det.

Hvem tror du vil slite i bunnen av tabellen?

 • Mange lag som kan havne nedi der.

Hvilken spiller hos dere selv har du størst forventning til i årets sesong?

 • Vi har mange veldig spennende å gode spillere i stallen vår med forskjellige spisskompetanse. Er umulig å sette disse opp mot hverandre, da summen av de komplementære ferdighetene i troppen vår er det som vil gi oss resultater.
 • SIF vil fremstå som et kollektiv med stor K, hvor alle spillerne bidrar med sitt i potten.

Hvem tror du blir toppscorer i 4.divisjon og hvem tror du blir lagets?

 • Saeed Rahim og Arman Nazari blir toppscorere i 4.div 2020

Hva er lagets sterkeste side?

 • Lagets sterke side er vår lokale profil. Med unntak av en spiller, har alle våre en tilknytning til Sørumsand. Enten så bor de her, eller så har de spilt ungdomsfotball i klubben. Evt begge deler.
 • Skal Sørumsand Fotball fortsette å utvikle seg, så må det skje med en sterk lokal profil. Det er eneste måten vi kan skape et langvarig og bærekraftig engasjement rundt klubben vår.
 • Samtidig så har vi en relativt god miks av spisskompetanse i gruppa, noe som gir oss flere strenger å spille på

Spillere inn og ut:

 • Her har det vært en del utskiftninger. Og det er nettopp her nøkkelen ligger. Det har blitt litt gjennomgangsmelodien i SIF de siste årene at det er relativt store rokeringer i troppen år for år. Dette er noe undertegnede, Larsen og fotballstyret ønsker å gjøre noe med. Blir vanskelig å skape noe bærekraftig når det blir store utskiftninger hvert år.
 • Derfor er vi veldig bevisste på nå å satse lokalt. Gi unge spillere muligheten tidlig. Det er nok av de spillerne som kommer og spiller et halvt år, før de flytter på seg igjen. Det vil vi ikke klare å bygge noe langsiktig på. Vi ønsker å gi lokale spillere tillit over tid. Selv om de kanskje ikke pr dags dato er helt klare, så vil de utvikle seg raskere og forhåpentligvis bidra i SIF trøya i mange år framover. På den måten skal SIF gradvis ta steg for steg å bygge en klubb som kan ta steget videre.
 • Vi er veldig fornøyde med troppen vi har samlet, og har stor tro på den. Vi har mistet en del spillere, men ikke sikkert så mange av dem hadde passet inn hos oss i år.

Tabelltips:

 • Totalt umulig for meg å komme med et tabelltips. Begrenset med informasjon om de forskjellige lagene, og jeg har ikke noe grunnlag for å komme med noe saklig rundt dette. At jeg forventer at Skedsmo og skjetten slåss om opprykket er ene og alene at de er de største klubbene i 4.div, og har de beste forutsetninger for å lykkes. Makter dem ikke det, så har dem ikke utnyttet potensialet i klubbene godt nok.
 • Når det gjelder bedømmelsen av resten av lagene i 4.div så preges det i stor grad av «pub snakk» etter min mening. Lite kunnskap om hva som skjer i de forskjellige klubbene, og meninger baserer seg på synsing. Det er vel og bra på puben med en pils i hånda, men ikke til å uttale seg offentlig om andre lag.

 

Denne artikkelen er sponset av

 

 

 

0 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg