9.plass til R&Å J2009 i Norden Cup

R&Å  J2009 har vært i vårt naboland Sverige og spilt Norden Cup i romjulen. Det er kort fortalt, uoffisielt nordisk mesterskap for aldersbestemte lag. Lagene som inviteres til Norden Cup har kvalifisert seg på ulike måter via fremragende resultater i nasjonale mesterskap, cupspill, seriespill eller via anbefalinger fra nasjonale forbund.

4 seire og 2 tap

R&Å møtte veldig god motstand fra Norge, Sverige og Danmark i puljespillet. Dessverre kom de ikke i gang som ønsket og måtte se seg slått 25-20 i den første matchen mot svenske BK Heid. I den andre møtte de Hjortshøj Egaa IF fra Danmark. Et jevnt og spennende oppgjør endte med 20-18 seier til de blåkledde. Før den siste kampen hadde R&Å-jentene fremdeles gode muligheter til å bli blant de to beste i pulja og dermed kvalifisere seg til kvartfinalen. Et tett og jevnt oppgjør mot norske Teie Hk endte til slutt med et litt frustrerende 17-19 tap. Det betydde at R&Å endte på tredjeplass og måtte nøye seg med spill om 9. til 12.plass.

Tre av tre mulige i plasseringssluttspillet

R&Å-jentene startet  plasseringssluttspillet med å feie Rødekro-Aabenraa av banen med sifrene 20-15, før de i den neste matchen møtte Skedsmo. Ett lag de har kjempet jevnt med i flere år. Heldigvis fortsatte R&Å den fine trenden fra den første matchen og kunne til slutt slippe jubelen løs for 20-18 seier. I den siste plasseringskampen var det duket for match mot Kärra HF. Årnes-toget hadde nå fått opp dampen og jentene viste ingen nåde mot sine svenske konkurrenter og vant en fullt fortjent 17-13 seier.

Med tre strake seiere i plasseringssluttspillet endte R&Å på en alt i alt mer enn godkjent 9.plass

Teie Hk, som R&Å spilte jevnt med i puljespillet, endte på tredjeplass i turneringen. Svenske Valur gikk helt til topps i turneringen etter 26-13 seier over norske Kolbotn i finalen.

Følgende spillere deltok: Eline Langås, Martine Lind Bue, Malene Andresen Norum, Marte Bommo Skogholt, Hermine Baugerød Hoel, Nikoline Etterlid Ringstad, Mina Sofie Nilsen, Danyela Sannum, Lili Kiss, Mia Husebø-Isaksen, Nathalie Torp Andresen, Milla Rasmussen, Ariola Llapi

R&Å J2009 skriver følgende på ingstagram:

@norden_cup er over for denne gang. Vi tar en 9. plass etter en dårlig start i gruppespillet hvor vi havner bakpå og utenfor muligheten for A-sluttspill.

Likevel tar vi med oss mange lyspunkter og mye godt spill. 6 kamper, 2 tap og 4 vunnet.
En ekstra takk for innsatsen til målvakt Mia fra 13 års laget som kastet seg rundt og ble med oss på cup