Amalie Håkonsen Ous fem hundredeler fra pallen

Norgescuprenn Sprint fri kvinner senior

Amalie Håkonsen Ous fra Nes Ski fikk en god start på dagen da hun søndag gikk inn til en femte plass på prologen under Norgescupen på Vind på Gjøvik. Det var en krevende løype med mange svinger, men Håkonsen Ous taklet forholdene glimrende.  25-åringen vant sitt kvartfinaleheat, men endte på tredjeplass i sitt semifinaleheat, foran en så sterk løper som Julie Myhre.Heldigvis klarte hun å karre seg til finalen som beste lucky looser.

Hun var i aller største grad med å prege finalen, hvor hun sammen med tre andre fikk et lite forsprang på Hilde Fenne (5.plass) og Kristine Stavaas Skistad (6.plass). Det endte med en spurt der Ane Appelqvist Stenseth ble dømt foran Martine Stine Astrid Engebretsen, med Margrethe Wettre Andreassen 0.76 hundredeler bak vinneren og med Amalie Håkonsen Ous ytterligere fem hundredeler bak tredjeplassen. Uansett et strålende løp av Nes Ski-løperen.