Anders Kvalness ble matchvinner på overtid da Skogbygda slo Nittedal 1-0

8.divisjon  Skogbygda – Nittedal 1-0 (0-0)

Etter å ha fått så hatten passet i bortemøte med Rælingen 2 i forrige match, så var det et revansjesugent Skogbygda-lag som tok i mot Nittedal til kamp på eget naturgress. Trener Daniel Heimnes var fullstendig klar over at alt annet enn seier ville bety et farvel til en topp to plassering.

• Det var en tøff kamp mot ett lag som hadde som mål å kjempe oss i senk. Vi fikk en god start, og burde tatt ledelsen tidlig, men vi brenner ett par store sjanser. Så mister vi litt grepet, og sliter litt med intensiteten og mann-mann markeringen til Nittedal i en periode, forteller treneren til Nesfotballen.

Måløst til pause

Etter den innlagte vannpausen ble Skogbygda-spillerne enige om å stå litt høyere, og ta Nittedal for eget grep. Gutta responderte godt på det, og var herifra og ut veldig gode. Hjemmelaget kom likevel ikke til de aller største sjansene, og Nittedal forsvarte seg godt i egen boks.

• Jeg synes vi har god kontroll på Nittedal defensivt, selv om dem kommer på noen skumle overganger og til en del innlegg.

Skogbygda klarte å avgjøre på overtid

I andre omgangen gikk Nittedal enda høyere ut, og tok vertene litt på senga. Skogbygda demmet godt opp for det gjestene hadde å komme med, men de brukte litt lengre tid på å skape noe selv.

• Så begynner blant de mer frustrerende omgangene på en stund. Vi tar over initiativet kampen, og har en lang periode der vi skaper nok sjanser til å score både en og to ganger. Etter hvert som vi blir mer desperate og sender flere folk frem, får Nittedal skumlere og skumlere overganger. Kampen ligger å vipper helt frem til overtiden. Ett par minutter på overtid, kaster Emil Holen ett langt innkast, som Gaute Borgenholt vinner duellen på to ganger, før ballen daler i retning Anders Kvalness. Som tar ned ballen, og kaldt som en fisk bredsider kula i det lengste hjørnet og 1-0.

Dommeren la til mye overtid, og det blir flere minutter der Skogbygda står og stanger unna utlikningsforsøkene til Nittedal. Hjemmelaget holdt unna frem til siste spark på ballen, da Nittedal brenner en gigantisk sjanse. Etter en alt for lang kamp kunne endelig Skogbygda-gjengen slippe jubelen løs

• Alt i alt en godt gjennomført kamp fra vår side. Bra kontroll defensivt og skaper til slutt mer enn nok til å vinne kampen tidligere. Skulle kanskje ikke gjort det så spennende som det ble, men er disse kampene som er utrolig godt å vinne. Kjempe boost før ferien å vinne på denne måten. Stor kudos til alle for viljen de siste 15 minuttene, og at man legger forrige kamp bak seg, sier en stolt Daniel Heimnes til Nesfotballen etter kampslutt.

Seieren betyr at Skogbygda tar sommerferie på 4.plass med 16 poeng, men med kun tre poeng opp til Lørenskog 4 på andreplass. Rælingen 2 topper 8.divisjon og er på god vei mot opprykk som ett av to lag.

Skogbygda stilte med følgende tropp: Piotr Sobieszczuk, Eivind Husås, Tobias Monsrud, Jørgen Kårstda, André Skogheim, Stefan Emil Lund Frantzen, Axel Dybvig, Kasper Aanerud, Gaute Borgenholt, Niklas Holm Martinsen, Jørgen Westvang, Markus Sæter, Kenneth Nordli, Jan Niklas Hagen, Emil Holen og Anders Kvalness