Benjamin Sefring ble matchvinner med scoring 1 sekund før slutt

Laget som spilte; Sebastian B. Olsen, Kristoffer Snøtun, Benjamin Sefring, Marius Qvigstad, Ludvig B. Salamonsen, Remi Nilsen, Henrik Sakshaug, Mathias Andreassen, Dennis B. Jensen, Wilhelm Gjertsen og Fabian Duda.

EIF – Haga 18-17 (9-9)

Tirsdag kveld møtte Hagaguttene opp i Råholthallen for å spille mot Eidsvoll IF. Dette har pleid å være jevne kamper, noe vi til gangs fikk erfare denne kvelden også.

EIF scoret det første målet, før bruntrøyene utlignet. Hagalaget kom godt i gang, og etter noen minutter stod det 3-6 til gjestene. Da syntes EIF det var nok, og gikk opp til 6-6. Etter det skilte det aldri mer enn 1 mål mellom lagene i resten av kampen. Haga hadde variert angrepsspill, og scoret både på langsskudd og gjennombrudd. I forsvar slet guttene med strekspilleren til EIF, som fikk mange innspill, og satte mange av dem i mål. Til pause stod det 9-9.

I pausen fikk Hagaspillerne beskjed om å fortsette støting i forsvar, men at de måtte raskere inn igjen for å hjelpe til å dekke strekspilleren. Framover skulle de få litt mer fart på beina, og spille seg til de gode målsjansene før skudd.

Guttene gjorde som de fikk beskjed om, og utover i 2. omgang satt forsvarsspillet bedre. Keeper Marius Qvigstad hadde mange redninger, blant annet en dobbelredning på straffe og retur.

Som sagt ledet ingen av lagene med mer enn 1 mål. Da det gjenstod 30 sekunder, fikk Haga ballen på stillingen 17-17. Etter å ha hatt ballen i spill en stund, ble det oppdaget at klokka hadde stanset. Dommeren sa det gjenstod 5 sekunder, og Haga stod med ballen på backplass. Beskjed fra trenerbenken ble ikke mottatt utpå banen – guttene svarte bare at de hadde en plan. Da spillet ble satt i gang, kjørte guttene opprulling mot motsatt back, hvor dagens toppscorer Benjamin Sefring avsluttet med scoring 1 sekund før slutt. Bruntrøyene jublet over seier 18-17, og supportergjengen kunne begynne å puste igjen.