Blir ikke noe cupfinale på Ullevål i år heller for FUVO

Ca 200 tilskuere benyttet finværet til å overvære det cupoppgjøret mellom FUVO og Eidsvold IF på Funnefoss kunstgress lørdag ettermiddag. De fikk se en typisk cupkamp med nerve og spenning til siste spark på ballen.

Spiller for spiller er FUVO bedre lag, men EIF har noe FUVO mangler, nemlig noen enkeltspillere med x-faktor. Eks Fredrik Kristiansen og Joakim Madsen. Kan også ta med fyrtårnet Nicolaj Møller Jensen, som i lørdagens match var en slags matchvinner i begge boksene.

Møller Jensen matchvinner for EIF

Kampen startet med at EIF la seg bakpå og lot FUVO få trille ball. Til tross for et stort ballinnhav, sleit FUVO med å få tempo på ballen, dermed ble det også mye lettere for EIF å forsvare seg. Etter et sjansefattig første kvarter tok gjestene ledelsen etter 17 minutter. Et langt innkast inn i boksen endte etter litt klabb og babb hos Nicolaj Møller Jensen, som dunket ballen i mål fra skrått hold. FUVO-spillerne ville ha frispark i tumultene inne i boksen, men dommeren var av en annen oppfatning og dømte mål.

FUVO med mye ball, men skapte få målsjanser

Hjemmelaget hadde mye ball, men skapte lite. EIF var farlige på dødballer og kontringer på venstresiden ved Joakim Madsen. De skapte totalt flere sjanser enn FUVO i første omgang. Vertenes største mulighet kom etter et innlegg fra høyre som endte hos Sebastian Jensen, som fra 16 meters hold feide av gårde et godt skudd som dessverre for de sneik seg på feil side av stolpen. FUVO fikk en nesten sjanse helt på tampen etter en corner, men EIF fikk til slutt renska unna.

FUVO ikke gode nok i siste tredjedelen

FUVO fikk bedre balltempo fra start i andre omgang, men klarte ikke åpne EIF-forsvaret. De hadde mange fine kombinasjoner mellom boksene, men alt for mange innlegg endte hos Møller Jensen, som ikke hadde noen problemer med å feie ballen bort fra farlig område. Etter en times spill fikk Noah Veiby tid og rom til å smelle i vei et godt skudd, men Glenn Wilsgård var lynraskt nede og fikk slått ballen til corner. Hjemmelaget kastet etter hvert innpå både Tobias Solem Karlsen og Ørjan Hopen, og la samtidig om til tre bak. Det ga laget litt større trøkk, men det luktet ikke svidd av forsøkene. På overtid fikk Mads Rismoen sjansen han hadde ventet på hele kampen. Et godt innlegg fra Ørjan Hopen satt klistret på panna til Rismoen, men dessverre gikk headingen fra tre meter over mål. Like etterpå blåste dommeren av og EIF-spillerne kunne jubel for 0-1 seier og videre avansement til 1.ordinære runde i NM for første gang siden 2005.

FUVO hadde mye ballinnhav, men det stoppet seg litt i den siste tredjedelen av banen. EIF veit hva de er gode på og er flinke til å utnytte det.

FUVO stilte med følgende lag: Petter Rønningen, Fredrik Nilsen, Stian Westerheim, Tomas Holmestad, Hassan Al-Shimary, Kristoffer Bugge, Noah Veiby, Sebastian Jensen, Sigurd Flekke Mathiesen og Mads Rismoen. Benyttede innbyttere: Tobias Solem Karlsen og Ørjan Hopen

Nicolaj Møller Jensen scorer her 0-1 til EIF, som skulle vise seg å bli vinnermålet.