Dårlig start ble avgjørende da R&Å-damene tapte med sju mål

Julie Heiberg ble toppscorer for R&Å med 9 mål

4.divisjon Ammerud/HSIL – R&Å 39-32 (22-15)

R&Å-damene har hatt en varierende sesong der de har slitt veldig etter nyttår. Før bortekampen mot Ammerud/HSIL stod laget med kun en seier på de seks siste matchene. Med seier i denne kampen og mot Vålerenga 3 i den siste serierunde, var det gode muligheter for en plass rundt midt på tabellen i 4.divisjon.  Før søndagens kamp lå alle tre lagene rundt hverandre på tabellen

Stod igjen på perongen da kampen startet

Det ble tidlig klart at R&Å-damene ikke var påskrudd fra start. Hjemmelaget styrte det meste som skjedde utpå parketten og allerede etter ti minutter hadde Ammerud/HSIL opparbeidet seg en 10-2 ledelse. Årnes-damene kom aldri opp på sitt beste, men avsluttet bra og tok litt innpå mot slutten av første omgangen etter at to scoringer av Julie Heiberg og ett av Emilie Kløfta. Til pause var stillingen 22-15.

R&Å avsluttet første omgangen best og startet andre omgangen godt, men det var ikke nok

Bortelaget startet også andre omgangen best og tok ytterligere noen mål innpå i starten. Men så pådro de seg en tominutter i sin beste periode. Dette utnyttet hjemmelaget til å ta tilbake initiativet i matchen. Årnes kom aldri nærmere enn fire mål bak og tapte til slutt kampen 39-32.

Nå gjenstår en kamp, hjemme mot Vålerenga 3, tirsdag 23.april.

Med en kamp igjen å spille ligger R&Å på 8.plass og er dermed sikret spill i neste års 4.divisjon ettersom Haugerud har trukket laget og Eidsvold Turn fremdeles ikke har tatt ett eneste poeng så langt i sesongen.

R&Å stilte med følgende lag: Ida Kristine Løse, Stine Alstad Quille, Martine Aas Railton (5), Ina Marie Stemre (2), Ane Buskenes Andersen (2), Anita Torp, Nora Dølvik Lier, Emma Bekkeli, Thelise Alvilde Hernæs Gundersen (1), Shara Karimi (5), Julie Heiberg (9), Emilie Sørby Kløfta (6), Mia Terese Dahl (6) og Monica Haslie