Denne unggutten debuerte for FUVO for nøyaktig 30 år siden

Denne unggutten startet sin fotballkarriere i FUVO, men huskes kanskje best for sine fem sesonger i Lyn på 1990-tallet. Fikk sin debut på A-laget  for a-laget til FUVO for nøyaktig 30 år og en dag siden, den 28.april 1990, borte mot Søndre Høland. En kamp FUVO tapte 4-0. Sitt første av fem mål i debutsesongen kom i sesongens første hjemmekamp som endte med 2-1 seier over Nittedal,

Magnus Aasbrenn

Født: 10/11-1973

Plass på banen: Back, midtbane

Klubber etter FUVO: LSK, Lyn og tilbake til FUVO.

Beskrivelse som spiller: God løpskapasitet og en ok innleggsfot. Ga alltid 100%.

Historikk før han forlot FUVO: Utpreget seg tidlig som en talentfull midtbanespiller som scoret bra med mål. Ble Toppscorer for B-laget som 15 åring i 1989 og juniorlaget i 1990. Fikk med seg 19 kamper og scoret 5 mål på sin ene sesong på A-laget i 1990. Deretter gikk turen videre til juniorspill for LSK.

karrieren: I LSK ble det stort sett spill for rekruttlaget i 2.divisjon, det nærmeste han var spill på øverste nivå, var to treningskamper i 1994-sesongen. Valgte derfor å gå til 1.divisjonsklubben Lyn i 1995. Der spilte han seg raskt til en fast plass på backen, og i 1996 var han med å spille klubben opp i Tippeligaen. Det ble dessverre med kun en sesong oppe blant de beste, og i 1998 endte klubben helt nede på 9.plass i 1.divisjon. 1999 ble den femte og siste sesongen for Magnus i Lyn. Den ble preget av liten tillit, derfor var heller ikke veien tilbake til moderklubben det vanskeligste valget.

Magnus debuterte for Lyn i bortemøte med Jevnaker 2.mai 1995, i en kamp Lyn for øvrig vant 3-2. Han scoret ett mål for klubben, ett nydelig frisparkmål mot Mjøndalen i september 1996. Totalt endte han på 85 obligatoriske kamper for klubben. Han var i mange år etter at han forlot klubben en av Bastionens store favoritter. Fikk kallenavnet ”sokken” ,og fikk også sin egen supporter sang, som går som følger:

En sokk i Norge.

Det er bare en sokk i Norge.

En sokk i Noooooorge

Det er bare en sokk i Norge

Sokken var, og er fortsatt, en av Bastionens store favoritter. Høyreback som huskes for et nydelig frisparkmål i Mjøndalen i 1996.

Vendte tilbake til FUVO i 2000, og var cm å rykke opp i sin første sesong etter tilbakekomsten. I den andre gikk det imidlertid bedre. Den endte med opprykk til 3.divisjon. Dessverre fant ikke han ikke tid til å prioritere fotball i en alder av 27 år, og valgte derfor å legge opp etter 2001-sesongen. Dermed endte han sin FUVO karriere med 53 kamper og totalt 14 mål. Noe som er en veldig god statistikk for en back/midtbanespiller.

Her avbildet i Lyn drakt

 

Denne artikkelen er sponset av

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg