Det blir ikke cupfinale på FUVO i år heller…..

Mario Monteiro og resten av lagkameratene fikk det tøft mot Post Nord-laget Eidsvold Turn

Cupkamp FUVO mot Eidsvold Turn

FUVO-trener Jørn Ole Korslund disponerte et litt svekket lag siden han måtte klare seg uten kaptein Mads Rismoen og Tomas Holmestad i tillegg til Birk Øian, Oskar Berg Nordstrøm og Oliver Nøvik. Heldigvis rakk man å få inn en ny spiller i Henrik Hågård Fosvold fra Kongsvinger. Han gikk rett inn i elleveren som midtstopper sammen med Mario Monteiro.

Nesbuene har tapt samtlige åtte møter mot Turn siden 1963 og var på ingen måter favoritter og hos Norsk Tipping var oddsen på FUVO-seier 10,50, mens det var 7,20 på uavgjort og kun 1,17 på Eidsvold Turn seier.

Holdt nullen i 74 minutter

Kampplanen  til FUVO var å ligge lavt og tett og gjøre vanskelig for Post Nord-laget Eidsvold Turn. Holde nullen lengst mulig og gjøre laget fra Grunnlovsbygda frustrerte. Det klarte de.

FUVO murte igjen forsvaret foran egen sekstenmeter og i løpet av de første 45 minuttene kom gjestene til to gode sjanser, men ingen mål. På den største sjansen var stolpen i veien. Hjemmelaget skapte heller ikke rare greiene i en sjansefattig første omgang.

Kampen fortsatte mer eller mindre i samme bane etter sidebytte. Eidsvold Turn presset på for ledelse, men FUVO-gutta jobbet som bare rakkern og holdt unna. I det kampen passerte timen fikk plutselig FUVO tre gode sjanser. Først endte et skudd/lobb fra Tobias Solem Karlsen fra langt hold over keeper og i tverrliggeren….. Noen minutter senere ble innbytter Magnus Mikkelsen spilt igjennom alene med keeper, men tapte duellen med målvakten til bortelaget. Den tredje sjansen kom etter en corner etter 70 minutter, men heller ikke denne gangen klarte vertene å sette kula i mål. Det hadde riktignok vært både urettferdig og mot spillets gang

74 minutter ut i kampen endte et innlegg fra høyre på hodet til Herman Jappe Henriksen, som headet Eidsvold Turn i ledelsen. Rett etterpå gjorde FUVO fire bytter, alle sammen debutanter. Og åtte minutter før slutt punkterte Vital Curtis Kaba kampen da han headet inn et frispark som traff tverrliggeren. 0-2 ble også sluttresultatet i en kamp der FUVO leverte en god forsvarskamp, men også en kamp Eidsvold Turn vant fortjent.

FUVO avsluttet kampen med to guttespillere og sju spillere under 20 år

FUVO både startet og avsluttet kampen med et ungt lag. I startelleveren var Mario Monteiro “gamlefaren”  blant de fem bak med en alder på 20 år. Laget avsluttet matchen med to guttespillere og hele sju spillere under 20 år. Gjennomsnittsalderen på laget som spilte de siste minuttene var 19,36. Totalt fikk 10 spillere i alderen 20 år eller yngre sjansen i matchen.

Herman Berg Smith, Jonas Kaeomani Bjørkhaug og Aslak Bratlie-Bernal og Nicholas Gjerde fikk alle sammen sine første minutter for A-laget til FUVO i cupkampen mot Eidsvold Turn. Femte mann, Henrik Hågård Fosvold var ikke til stede da bildet ble tatt.

Treneren fornøyd med gutta sine

FUVO-trener Jørn Ole Korslund var meget fornøyd med hvordan gutta responderte til kampplanen.

• Vi hadde som mål å mure igjen de første 45, og klarte vi å holde nullen, skulle vi fortsette i samme stilen til det var spilt en time. Vi har ny viktig kamp mot Skedsmo  på søndag. som strengt tatt er enda viktigere Derfor var det viktig å spare litt krefter med å ligge lavt.
  • Etter en times spill fikk vi to-tre store sjanser hvor vi var cm fra å ta ledelsen. En gang alene med keeper og en gang var tverrliggeren i veien for at vi skulle ta ledelsen. Hadde vi satt en av de kunne de blitt virkelig moro.
  • Jeg er utrolig stolt av gutta. I dag fulgte de kamplanen fra start til slutt. Vi har sagt at vi skal være jævla harde og gjerrige å ha med å gjøre. Dette fikk Eidsvold Turn merke i dag, Nå skal vi legge cupen bak oss og se frem mot søndagens bortekamp mot Skedsmo. Der håper jeg at vi klarer å fortsette den gode innsatsen vi hadde i dagens match, sier FUVO-treneren avslutningsvis til Nes-Sporten

FUVO stilte med følgende lag: Mats Lindegaard, Besart Kalkoshi, Henrik Hågård Fosvold, Mario Monteiro, Eirik Kalland, Tobias Gram Caspersen, Noah Veiby, Tobias Solem Karlsen, Nickolas Brenna Karlsen, Adrian Thaci og Nicolai Elton Hauge. Benyttede innbyttere: Magnus Mikkelsen, Nicholas Gjerde, Herman Berg Smith, Jonas Kaeomani Bjørkhaug og Aslak Bratlie-Bernal