Dommerlegenden Ivar Fredriksen er død, 90 år gammel

Ivar Fredriksen gikk for kort tid siden bort i en alder av 90 år. Dommerlegenden fra LSK var internasjonal dommer i både fotball og ishockey, men han var også en sann venn av Nes-fotballen. Uansett hvor travel han var, så fikk han alltid tid til å dømme finalen i Nesmesterskapet for seniorer.

Ivar Fredriksen (født 29. mai 1933) er en tidligere fotball- og ishockeydommer. Han er også æresmedlem i Lillestrøm Sportsklubb. Ivar Fredriksen dømte cupfinalen mellom Viking og Haugar i 1979, var hoveddommer i to A-landskamper, den første var oppgjøret mellom Finland og Sverige i 1976, i tillegg til oppgjør i Europacupen. Videre har han en rekke andre oppgjør internasjonalt som linjemann utenlands, og 90 kamper på øverste nivå i Norge fra 1972 til 1981. Hans første kamp i 1. divisjon var Sarpsborg FK og Hødd i 1972. Oppnevnt til FIFA-dommer sommeren 1973. I 1978 ble han kåret til «årets dommer» av Fotballrevyen, mens han i 1980 ble han «årets dommer» på VG-børsen. Også i ishockey dømte han på øverste nivå i mange sesonger, landskamper og i VM. Til sammen 47 internasjonale oppdrag i fotball og 46 i hockey. En tid var han også aktiv som bandydommer [1].

 

Her noen historier fra da Ivar Fredriksen besøkte FUVO i forbindelse med cupkampen mellom FUVO og LSK  24.juli 2021

 

 

Samme år som han ble kåret til årets dommer på VG-børsen, dømte han finalen i Nesmesterskapet mellom Haga og Fenstad FK(1-0), som denne artikkelen er hentet  fra

 

 

Denne artikkelen er sponset av

Trysilhus 2022

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg