Dramatikk til siste spark da FUVO snudde til seier

FUVOs slagord “Patriotisme og lagånd satt i system!” passer veldig bra for klubbens A-lag

FUVO har hatt for vane å starte kamper med å ligge under, så skjedde også tirsdag i toppkampen borte mot formlaget Aurskog-Høland. For åttende gang i årets sesong snudde laget underlege til seier. Tidligere i høst lå  FUVO under 2-1 borte mot Kløfta med fire minutter igjen å spille, for så score to mål og vinne kampen. Tirsdag skjedde det igjen.

Nesbuene ble hardt straffet i sin beste periode

FUVO tok tak i kampen fra start og allerede før kampen var passert minuttet burde Julian Paulsen sendt gjestene i ledelsen, men avslutningen fra god posisjon føyk over mål. Tre minutter senere presenterte Kim Brenna seg med en god avslutning, og før det var spilt sju minutter var Brenna nok en gang frempå med et meget godt skudd som traff kryssvinkelen.

Martin Wiker sitt mannskap spilte som en serieleder verdig, men etter et drøyt kvarter spill utnyttet den notoriske målscoreren Lars-Eirik Svartdahl en feil i FUVO-forsvaret og satte inn 1-0 alene med Andre Thomsen i FUVO-buret. Nesbuene fortsatte å kjøre kampen de neste minuttene, men målet ga hjemmelaget selvtillit og etter hvert som omgangen steg fremover tok Aurskog-Høland over initiativet i matchen. Etter en drøy halvtime ropte vertene på straffespark, men dommeren mente Svardahl løp inn i en FUVO-spiller. Noen minutter senere ropte hele Aurskog-Høland på nytt på straffespark, men heller ikke denne gangen var dommeren av samme oppfatning.

Lagene gikk til pause med 1-0 til Aurskog-Høland etter en forholdsvis sjanserik første omgang hvor FUVO var klart best i første halvdel, mens vertene tok over mot slutten. En god og underholdende første omgang mellom to gode fotballag.

Torngesskar utlignet for FUVO

Andre omgangen var ikke mer enn fem minutter gammel da Mergim Shurdiqi fant Henning Torgnesskar med en fin kjip som Torgnesskar klinket i goalen fra kanten av femmeteren. Like etterpå ble hjemmelagets Martin Vestreng spilt igjennom alene med Thomsen, men en glimrende beinparade av nesbuenes sisteskanse gjorde sitt til at det fremdeles stod 1-1.

Utover omgangen ble det mye hawaii, med to lag som var mest opptatt av å angripe. Etter 65 minutter kom FUVO til en dobbel giga sjanse. En god avslutning av Kim Brenna ble reddet på streken, returen endte hos Mergim Shurdiqi, som utrolig nok klarte å sette ballen utenfor det tomme mål.

Med et drøyt kvarter igjen å spille så pekte dommeren på straffemerket etter en hands i Aurskog-Høland forsvaret, men etter en prat med assistentdommeren, bestemte han seg for å dra den 20 cm utenfor 16-meteren.

Kampen stod og vippet, men med fem minutter igjen å spille begynte de fleste å belage seg på poengdeling. Så eksploderte det på Bjørkelangen Kunstgress.

Svardahl sendte hjemmelaget i ledelsen for andre gang etter 85 min

Aurskog-Høland holdt presset oppe etter et en avklaring fra Thomsen. Ballen endte etter hvert hos Jonas Grahn som la et perfekt legg inn foran boksen til Lars-Eirik Svardahl, som på nydelig vis headet ballen kontant i nettet. 2-1 til vertene.

Ett minutt senere trodde alle at Aurskog-Høland hadde punktert kampen, men Andre Thomsen klinket til med det som skulle vise seg å bli en matchvinnerredning. Der burde det stått 3-1.

FUVO avgjorde med siste spark på ballen

FUVO hadde allerede lagt om til tre bak, men tiden var i ferd med å renne ut. Ett minutt før ordinær tid klarte laget å holde trøkket oppe. Ballen endte etterhvert hos Kim Brenna, som serverte et perfekt innlegg på bakerste stolpe til Ørjan Hopen, sin feide ballen over målstreken.

Dommeren ga da beskjed om at det ble lagt til to minutter. I det 92 minutt fikk bortelaget corner, og FUVO-trener Martin Wiker sendte alle mann i angrep med klar beskjed om at dette var det siste som ville skje i kampen. Etter litt flipperspill endte ballen hos Chris Lundhaug, som fant Fredrik Nilsen, som fant målet. Dermed hadde FUVO snudd 0-1 og 1-2 til 3-2 seier.

Nesbuene har i år hatt en egen evne til å både snu og vippe jevne kamper i sin favør. Det her heller ikke vanskelig å skjønne at Aurskog-Høland følte seg snytt for både ett og tre poeng. De kunne økt til 2-0, og hadde også en feit mulighet på stillingen 2-1 etter 87 minutter, men det ville seg ikke. Dette var en kamp hvor egentlig ingen fortjente å tape.Men FUVO, som de siste årene har hatt marginene mot seg på tampen av sesongen, ser i år ut til å være inne i en helt annen flytsone.

FUVO har nå sju poeng ned til Skedsmo med fem kamper igjen å spille. Ingen ting er avgjort, men alt ligger til rette for at FUVO i 2019 kan feire sitt første opprykk siden 2001. Men kampene skal spilles først og allerede til helgen møter de laget(Blaker) som påførte FUVO fjorårets eneste hjemmetap.

Vil avslutte med å si følgende: 4.divisjon leverer nok en gang!

1-0  16 min Lars-Eirik Svardahl

1-1  51 min Henning Torgnesskar (Mergim Shurdiqi)

2-1 86 min Lars Eirik Svardahl

2-2 89 min Ørjan Hopen (Kim Brenna)

2-3 92 min Fredrik Nilsen (Chris Lundhaug)

FUVO startet med følgende lag: Andre Thomsen, Ole Kristian Myhre, Stian Westerheim, Henrik Nordnes, Fredrik Nilsen, Henning Torgnesskar, Julian Paulsen, Ørjan Hopen, Andreas Castilla, Mergim Shurdiqi og Kim Brenna

Benyttede innbyttere: Even Myren Nybø, Chris Lundhaug