Fair play? På tide å slippe opp fotballen enda mer

Vi alle opptatt av Fair-play og det å behandle alle likt. Da koronaviruset nådde Norge og all idrett ble stoppet 12. mars, var alle sammen enige om å følge direktivene regjeringen kom med. Dugnadsinnsatsen nordmenn har bidratt med i disse tre mnd har vært formidabel, men nå er tålmodigheten i ferd med å ta slutt.

Det har vært veldig få dødfall de siste ukene og kun 16 personer er innlagt pr 15.juni.  FHI anslo 10. juni at 95 prosent av de 8561 som hadde testet positivt i Norge var friskmeldte. Gjennomsnittsalderen for de 242 første døde var ifølge FHI 82 år.

Forventet levealder i Norge var i 2019, 81 år for menn og 84,5 år for kvinner.

 

La oss ta fotballen

Mandag 11 mai kunne spillerne i Eliteserien starte med full kontakt, men med visse restriksjoner. 25.mai var lagene i OBOS-ligaen i gang og 12.juni ble det klart at PostNord-ligaen kan gjenoppta kontakttrening.

Eliteseriestart er 16.juni, mens OBOS-ligaen starter opp 3.juli. Begge disse divisjonene vil spille full serie. PostNord-ligaen fikk klarsignal i forrige uke og vil starte opp 11.juli. De vil imidlertid kun spille enkel serie, men med sluttspill.

Går utover Norsk Tipping-ligaen

Det betyr at man står igjen med Norsk Tipping-ligaen. I følge Fotball.no så ligger den under Toppfotball. Det er mulig undertegnede er litt inhabil, men jeg mener det går et skille mellom Norsk Tipping-ligaen og lagene fra 4.divisjon og nedover.

Mitt store spørsmål er «Hvorfor kunne ikke NTL startet med fullkontakttrening samtidig som PostNord?». Kan ikke gjemme seg bak fase 1,2 og 3, da forutsetningene for PN og NTL er tilnærmet like. Vi er nå i midten av juni og lagene i NTL trenger å komme i gang med fullkontakttrening før juli og mange av spillerne reiser på sommerferie.

Spesielt er det også at 20 av lagene i Norsk Tipping-ligaen er andrelag til klubber som har lov og har hatt lov til å ha fullkontakt i lang tid. Disse har i utgangspunktet allerede kunne trene for fullt i henholdsvis 5 og 3 uker.

Avd 1 består av hele 5 andrelag

Verst går det ut over avdeling 1, som har hele 5 andrelag i sin avdeling. Disse har alle kunne trent med full kontakt i 3 uker, og flere uker ser det ut til å bli.

Avdeling 1 består av følgende lag. Brumunddal, FUVO, Gjelleråsen, Rommen, Gjøvik/Lyn, Elverum, Nybergsund, Lørenskog, Toten, LSK 2, Ull/Kisa 2, Kongsvinger 2, Grorud 2 og Raufoss 2.

En annen avdeling som blir veldig lidende er avdeling 2. De møter tre lag som har a-laget i Eliteserien. (Mjøndalen 2, Sarpsborg 08 2 og Strømsgodset 2). I tillegg til Fredrikstad 2.

I avd 2 finner man store klubber som satser mye på opprykk. Det er ikke noe tvil om at Hønefoss, Ørn Horten og FK Tønsberg, bare for å nevne noen, kommer langt på etterskudd i forhold til rekruttlagene til Eliteserielagene.

Her en liten oversikt over 2.lagene

Avd 1. Fra OBOS-ligaen: LSK, Grorud, Ull/Kisa, Raufoss  og KIL

Avd 2. Fra Eliteserien: Mjøndalen, Sarpsborg 08 og Strømsgodset, mens Fredrikstad kommer fra PostNord

Avd 3: Fra Eliteserien: Start og Viking

Avd 4: Fra Elitserien: Brann, mens Sogndal kommer fra OBOS-ligaen

Avd 5: Fra Eliteserien: Molde og Aalesund, mens Ranheim kommer fra OBOS-ligaen

Avd 6: Fra Eliteserien: Bodø/Glim og Stabæk. Tromsø kommer fra OBOS-ligaen, mens Skeid kommer fra PostNord.

Dette danner helt klart grobunn til de som måtte mene at andrelagene bør inn i en egen serie.

 

Nå nærmer juli seg med stormskritt og mange har planlagt ferie, en ferie som kommer midt i en oppkjøringsperiode. Hadde man sluppet til med full trening for Norsk Tipping-ligaen allerede nå, så hadde de i alle fall fått et par ukers «normal» trening før 1.juli

Det er ikke uten grunn at flere har trått over grensene og begynt med full kontakt, og bedre blir det ikke av at NFF ikke har noen mulighet til å straffe de som jukser. Det forsvares på ingen måte, da vi alle må stille på lik linje – fair play heter det visst.  SLIPP OPP NÅ, så slipper man også mistenkeliggjøring.

Det kan ikke være sånn at det det er lov for flere tusen å stå som “silld i en tønne” i demonstrasjoner, kose seg på stranda i hopetall, eller nærmest sitte “oppå” hverandre på en pub, mens fotballen, som stort sett består av personer med god helse og som i tillegg er under 30 år, må vente.

 

Denne artikkelen er sponset av

Begravelsebyrået Nilsen

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg