Fet kriget seg til seier over FUVO

I fjor kjempet lagene i hver sin ende av tabellen, og en periode lå FUVO på opprykksplass, mens Fet var på nedrykksplass. Etter 26 serierunder skilte det 38 poeng mellom lagene, men både Fet og FUVO forble i 4. divisjon.  I år er et nytt regime på Fedrelandet. Det har vært store utskiftninger, spesielt inn. Hele 13 spillere har klubben signert i år. Simen Rustadbakken har tatt over trenerroret og med han som sjef har klubben stor tro på å klatre til rundt midten av tabellen.

Fet – FUVO 4-2 (0-1)

Planen til FUVO-trener Martin Wiker var sette tempo på ballen og klinke til i duellene. I stedet var det hjemmelaget som tok for seg i duellspillet og fikk kampen tidlig inn i sin bane. Nesbuene trillet ball, men brukte for lang tid med å frakte den fremover. De løp for lite og ble også tidvis for veike i duellspillet, Brenna ble pakket godt inn og laget sleit med å finne løsninger. Det er ingen tvil om at Fet tok gjestene litt på senga med sin aggressivitet.

Brenna sendte FUVO i ledelsen

Begge lag kom til noen halvsjanser den første halvtimen, nærmest var hjemmelagets Christoffer Blix, som testet skuddfoten et par ganger. Det var helt klart Fet som så mest gira ut. FUVO var langt unna nivået de hadde mot Skedsmo i cupen for to uker siden. Mål skulle det imidlertid bli på Fedrelandet i første omgang. En lang ball fra Stian Westerheim nådde til slutt Kim Brenna, som smatt mellom forsvaret til Fet og satte kula enkelt i mål. Da var det spilt 42 minutter.

Fet lå under to ganger, men snudde til seier

De ikke alt for mange fremmøtte denne sene tirsdagskvelden hadde så vidt rukket å finne plassene sine igjen før Fet utlignet til 1-1 rett etter sidebytte.Fra laget tok senteren til ballen lå i nota bak Andre Thomsen i FUVO-buret tok det 25 sekunder. Gjestene kom seg raskt over sjokket og etter 55 minutter tok laget på nytt ledelsen. Et frispark fra kanten av 16-meteren ble slått inn i boksen hvor Stian Westerheim tappet ballen enkelt i mål. Dette var også det siste Westeheim gjorde før han måtte kaste inn håndkleet. Bortelaget var nå inne i en god periode og var utrolig nærme 1-3 da Kim Brenna spilte Oliver Nøvik igjennom. Han skled forbi Marcus Berg i Fet-målet, men avslutningen ble reddet på streken av en Fet forsvarer.

Med under et kvarter igjen å spille var det dags for kveldens fjerde scoring. Men i stedet for 1-3, så utlignet Marius Tolcsiner til 2-2. Kampen bølget frem og tilbake. Litt mye hawaii, men etter 81 minutter eksploderte det på Fedrelandet da Espen Sørgård raget høyest inne i feltet og skallet inn 3-2 til Fet. Dermed hadde vertene snudd 0-1 og 1-2 til 3-2.

FUVO jaget utligning, og etter 88 minutter fikk laget frispark fra meget god posisjon, like utenfor 16-meteren. Dessverre for laget var skuddfoten til Simen Nordnes ikke riktig innstilt og ballen føyk like over tverrliggeren. På overtid kontret Fet inn 4-2, og nok en gang var måltyven Christoffer Blix sist på ballen.

FUVO-trener Martin Wiker sier følgende i en kommentar til RB.

• Det var en litt typisk første seriekamp, hvor vi slet med å finne flyten. VI hadde heller ikke samme innstilling som mot Skedsmo, hadde vi hatt det, så hadde vi ihvertfall løpt mer enn i dag, Da vi ikke klarte å få mer tempo i ball og trøkk i spillet, så fikk Fet kampen på sine premisser og da er dem gode, Vi må jobbe mer med å videreføre trøkket på trening inn i kamp, rett og slett, sier Wiker.

Vertenes trener, Simen Rustadbakken, sier han ikke er overrasket, for han veit hva som bor i sitt eget lag. Han var klar på at mot et topplag som FUVO, så sitter mye mellom ørene og vinnermentaliteten hos Fet er sterk. Del ble avgjørende i dette oppgjøret.

Meget sjelden av FUVO tar tre poeng i seriepremièren, ei heller i 2019

Det er ingen stor overraskelse at FUVO ikke vinner seriepremièren. Siden 2000 har laget gått seierende ut av den første serierunden kun fire ganger. Den første kom i debuten i 3.div i 2002, da slo de Sørumsand 4-0 på bortebane. Neste gang var i 2012 mot Nybergsund/Trysil 2, men senere i sesongen så trakk de laget. I 2014 klinket FUVO til med sesongens store skrell da de slo et meget sterkt LSK2-lag med Kristoffer Ajer, Ohi Omoijunfo,Erik Mjelde, Mohamed Ofkir, Fred Friday og Simen Kind Mikaelsen, for å nevne noen, med 2-1 på eget gress. Sist gang FUVO vant en serieåpning var i 2015 borte mot Skjetten. Det oppgjøret endte 0-1, etter at Ørjan Heiberg scoret kampens eneste mål

0-1 42 min (Kim Brenna)

1-1 46 min (Chrisfoffer Blix)

1-2 55 min ( Stian Westerheim)

2-2 76 min (Marius Tolsiner)

3-2 81 min (Espen Sørgård)

4-2 90 min (Christoffer Blix)

FUVO stilte med følgende lag: Andre Thomsen,Fredrik Nilsen, Stian Westerheim, Chris Lundhaug, Ole Kristian Myhre, Oliver Nøvik, Simen Nordnes, Andreas Castilla, Mergim Shurdiqi, Julian Paulsen og Kim Brenna.

Benyttede innbyttere: Per Anders Vågan og Even Myren Nybø

FUVO spiller neste kamp allerede førstkommende lørdag, da de tar i mot en meget sterk konkurrent i EIF