Forhåndsinfo før kampen mellom FUVO og EIF lørdag 2.april kl 14.00

Her et lite tilbakeblikk fra cupoppgjøret i 2017

Akkurat nok forskjell til at lagene spiller i hver sin divisjon i 2022

FUVO møter et formsterkt EIF i 2.kvalikrunde lørdag. Et EIF lag som slo Skedsmo 1-0 i første runde og som serieåpnet med å feie Gjelleråsen 2 av banen med sifrene 6-1. Før siste serierunde i fjor lå FUVO under nedrykkstreken i NTL, mens EIF fremdeles hadde muligheter til å rykke opp fra 4.div. Det endte som alle veit med at FUVO klarte å holde plassen, mens Skjetten gjorde jobben i 4.div og EIF måtte nøye seg med 2.plass. Så nærme var lagene fra å ha spilt i motsatt divisjon i 2022

Oddsetterne tror på en jevn match. NordicBet har 2,20 på hjemmeseier, 4,65 på uavgjort og 2,33 på borteseier til EIF. Coolbet har  2,25 i odds på FUVO seier, 4,25 på uavgjort og 2,37 på borteseier.

Mange tette og jevne oppgjør

FUVO og EIF har møtt hverandre til mange tette og tøffe oppgjør gjennom årene. De fem siste oppgjørene har endt med fire seiere til FUVO og en til EIF, men det har vært mye dramatikk. I 2017 møttes lagene i cupen hvor FUVO gikk seirende ut med sifrene 1-4. Da lagene møttes i serien i 2018 vant FUVO 0-1 på bortebane og 3-1 på eget gress. I 2019 tok FUVO en noe heldig 2-1 seier. De fikk nemlig utvist Stian Westerheim på stillingen 0-1 med en drøy halvtime igjen å spille. Få minutter senere utlignet Mergim Shurdiqi og med seks minutter igjen å spille så ble Kim Brenna matchvinner. Høstens oppgjør på Eidsvoll stadion ble en rysare der kampen så ut til å ende 2-2, men med to seine scoringer av hjemmelaget påførte de FUVO et surt tap.

FUVO best i treningskampen i februar

Lagene har allerede rukket å spille mot hverandre en gang tidligere i år. 5.februar møttes lagene inne i Kongsvingerhallen til treningskamp. En kamp hvor EIF tok ledelsen 0-1, men hvor FUVO var det klart beste laget og ledet 4-1 til pause. EIF kom seg litt i andre omgang og reduserte to ganger slik at sluttresultatet med 4-3 til FUVO: Målscorere for FUVO var Andreas Lundgren 2, Mads Rismoen og Niklas Brenna Karlsen. EIF sine målscore var Joakim Madsen, Fredrik Kristiansen og Arild Werner

Fredrik Johansen Kristiansen med 5 mål på 2 kamper

EIF har en spillestil som ligner veldig på Aurskog/Høland. Dvs fysisk sterke og gode på dødballer og da spesielt lange innkast. De er har en god sentrallinje med Glenn Wilsgård bakerst og to midtstoppere som utfyller hverandre bra i fyrtårnet Nicolaj Møller Jensen og Henrik Ulseth. Sentralt skal Solberg og Marius Rødsrud vinne duellene, mens Joakim Madsen skal med sin store fart mate den notoriske goalgetteren Fredrik Johansen Kristiansen på topp. Spissen er i strålende form etter å ha scoret vinnermålet mot Skedsmo i cupen og fire i seriepremieren.

Nye spillere EIF: Eiven Solberg (FUVO), Nicolai Møller Jensen (Skjetten), Fredrik Stenbro (R&Å), Andreas Løvaas Nygaard (Bjerke), Markus Olai Økern (Bjerke)

FUVO på vei mot formen

FUVO på sin side er på vei oppover, men de har også hatt en litt trøblete start med trenerbytte i februar og med mange nye spillere inn etter det. I treningskampene har FUVO slått Grei, EIF og LSK2, spilt uavgjort mot Grorud 2 og tapt for Elverum og Eidsvold Turn. Laget gikk videre fra 1.kvalik etter 3-2 seier borte mot 4.divisjonslaget Aurskog-Høland. I en kamp laget måtte ha ekstraomganger for å vinne.

Kampen spilles dessverre på kunstgresset da gressbanen ikke er klar for spill ennå. FUVO må alikvel sies å være små favoritter, men møter et EIF-lag stinne av selvtillit etter to meget gode prestasjoner i de to siste kampene mot Skedsmo og Gjelleråsen 2.

Nye spillere FUVO: Baktiar Rzaev (Skedsmo), Oliver Nøvik (Hvam), Andreas Lundgren (Torsby), Markus Ellevold (Hønefoss), Sigurd Flekke Mathiesen (R&Å) og Petter Rønningen (Vinger) Alle disse har tidligere vært i klubben, mens følgende er helt nye: Sebastian Jensen (Frigg), Noah Veiby (Hauerseter), Tomas Holmestad (Fron), Garib Gerkordani (Åsgårdstrand),Magnus Deinboll Moldjord (Konnerud) og Daniar Mohammed (Stovner)

Spillere ut: Kim Brenna og Sondre Emilsen til Hauerster, Eiven Solberg til EIF. I tillegg har blant annet Martin Rosenkilde lagt opp.

Andre Thomsen, Nicklas Brenna Karlsen og Andreas Lundgren er skadet og utilgjengelige til EIF-kampen. I tillegg har laget noen spillere som så vidt er i gang etter en skadeperiode, men som muligens blir å finne på benken.

 

Denne artikkelen er sponset av

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg