Forhåndsinfo før kampen mellom FUVO og Florø

Forhåndsinfo før kampen mellom FUVO og Florø

FUVO møter i år hele åtte nye lag og ett av disse er søndagens motstander Florø. Et lag som så sent som i 2017 endte på 8.plass i OBOS-ligaen. De rykket ned i 2018, men overgangen fra å møte Bodø/Glimt, Viking, Aalesund, Ham Kam og Kongsvinger, til å møte FUVO har ikke vært en dans på roser. Laget rakk tre sesonger i Post Nord-ligaen før de i 2021 rykket ned til NTL for første gang siden 2013. I fjor var målsetningen år rykke opp, men laget endte på en litt skuffende fjerdeplass.

FUVO og Florø jaktet samme keeper

Laget trenes av Dag Jørgen Hafsås som før sesongen snakket om at de ville satse på en mer lokal profil. Det har de delvis fått til, men de har også hentet inn spillere fra utlandet. I tillegg har de et par spillere i det bakre ledd som har U-landskamper for Norge de seneste årene. Det er Leander-Nikolai Jacobsen Høyvik (ekte Florø-gutt) og Thomas Halstensen, som også var innom Ull/Kisa i 2021. En annen som også har vært i Kisa er keeper Christoffer Gjertsen, som var andrekeeper i Jessheimklubben i flere år. Før årets sesong så var faktisk også FUVO i kontakt og møte med keeperen, men valgte Florø.

FUVO og Florø står begge med tre poeng etter tre kamper

Florø er godt lag som har vært på et høyt nivå nasjonalt i flere år, men som nå må bygge seg litt opp igjen. De har heller ikke fått den drømmestarten på sesongen som de hadde håpet på. De startet med å slo Førde 2-1 på hjemmebane, men så gikk de på en skikkelig smell borte mot Eidsvold Turn (5-0) og et surt 0-1 tap for Spjelkavik i den tredje. De står med andre ord med like mange poeng som FUVO etter tre kamper. Nesbuene har tapt borte mot Volda (6-1) og Hødd 2 (1-0), men slo Sogndal 2 3-2 i sin ene hjemmekamp så langt.

Florø har i utgangspunktet et meget godt forsvar, men har ikke fått det til å stemme defensivt. De har sluppet inn sju mål så langt, mens de selv kun har nettet to ganger. Men de har en meget god og spennende kantspiller i franskmannen Moussa Diallo, som de hentet fra en engelsk klubb før sesongen. Det er en rask og driblesterk kantspiller som tidvis har lekt seg med høyrebackene så langt i sesongen.

FUVO har Fredrik Nilsen, Simen Høglien og Erik Nymoen på skadelisten. De to første er i lett trening og er klare om ikke alt for lenge.

FUVO fikk en tung flytur hjem etter det sene vinnermålet til Hødd 2, men leverte en solid defensiv kamp, selv om de til tider ble liggende litt for lave, slik at veien til motstanderens mål ble litt for lang, spesielt for kantene Preben Finstad og Jasaman El Boumlali.

Det er en åpen kamp som kan vippe begge veier. Gressbanen på Funnefoss er fremdeles ikke spillbar, så søndagens oppgjør spilles på kunstgress

FUVO stiller med følgende tropp: Sondre Ranheim Sæther, Petter Rønningen, Nicklas Brenna Karlsen, Tomas Holmestad, Stian Westerheim, Sigurd Flekke Mathiesen, Noah Veiby, Oliver Nøvik, Tobias Solem Karlsen, Preben Finstad, Mads Rismoen og Jasman El Boumlali, Fredrik Lillebekk, Noah Sergio Stensager, Mario Monteiro, Nicolai Elton Hauge, Mikdad Cedra Kaddour, Simen Hauger Hanssen og Adrian Thaci

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg