Forhåndsinfo før kampen mellom FUVO og Hønefoss BK

Forhåndsinfo før kampen mellom FUVO og Hønefoss

Til tross for at FUVO røyk ut av cupen mot Eliteserielaget Sarpsborg 08, så tok gutta med seg en god opplevelse. Det ironiske er at søndagens motstander Hønefoss i 2013 rykket ned fra Tippeligaen med 29 poeng. Laget som holdt plassen med 31 poeng var Sarpsborg 08. Siden har de blitt værende på øverste nivå, mens Hønefoss rykket ned til OBOS-ligaen i 2015 og videre ned til NTL i 2018. Siden nedrykket har laget alltid vært forhåndsfavoritter, men de har ennå til gode å ta steget opp en divisjon igjen. Det har kun resultert i to fjerdeplasser, før man i fjor nådde bunnen med en sjuende plass.

Satser knallhardt på opprykk i 2023

I 2023 har Hønefoss BK åpnet pengesekken på vidt gap. På fleip har enkelte sagt at de må ha funnet Nokas-pengene og at de må brukes opp raskest mulig. De har rett og slett brukt penger som andre bruker dopapir. Over halvparten av de som spilte forrige seriekamp er nye og kommer fra nivå over NTL. De er selvfølgelig hentet på proffkontrakt. I tillegg har klubben ansatt Gunnar Halle som hovedtrener og Jan Remi Dalen som assistent og sportssjef. Det går også rykter om at innmarsjsangen til kampene er money, money money med ABBA, men det er ikke bekreftede rykter.

Alt annet enn opprykk må kunne sies å være tidenes skuffelse. Laget røyk ut av cupen etter tre scoringer i mot i løpet av de 25 første minuttene i hjemmemøte med KFUM. De var litt mer med i andre omgang i en kamp som til slutt endte 1-4.

Full pott etter seks kamper og hele 8 poeng ned til nr tre på tabellen før helgens serierunde

Resultatmessig har laget startet sesongen strålende med 18 poeng på de seks første matchene. Allerede nå ser det ut til at det vil bli en kamp mellom Hønefoss Bk og Eidsvold Turn, som også står med full pott. De har opparbeidet seg en ledelse på hele åtte poeng ned til tredjeplassen. Det betyr i all enkelthet at Elverum og resten av lagene stod igjen på perrongen da opprykkstoget gikk. Ni poeng roter ikke begge lagene bort, så dette blir et race mellom kun to lag.

Flere spillere har vært i begge klubbene

Selv om FUVO og Hønefoss aldri har møtt hverandre i verken serie eller treningskamp, så har flere spillere vært i begge klubbene. Daniar Mohammed ble hentet til Hønefoss fra FUVO i 2018 og Marcus Ellevold Jensen ble hentet til klubben i 2021. Oskar Wang kom til Hønefoss fra Kongsvinger før 2022 sesongen. Han har tidligere spilt flere sesonger i FUVO. Kan også ta med at Hønefoss hentet Lars Ivar Slemdal fra Bærum før årets sesong. Han har ikke spilt i FUVO, men er nesbu og har spilt i flere lag i bygda før han tok steget videre til Ull/Kisa for elleve år siden.

FUVO har kun Erik Nymoen på skadeliste, men det er usikkert om Preben Finstad er tilbake etter å ha vært mange timer på fødestua den siste uka.

FUVO lå på femteplass etter seks serierunder, men har nå blitt dyttet ned til sjuendeplass etter lørdagens resultater.

 

Hønefoss er storfavoritter, men liten tue har veltet stort lass før. Norsk Tipping gir følgende odds : 4,70 på FUVO seier, 4,60 på uavgjort og 1,45 på Hønefoss seier

Kamper denne serierunden

3-4 Volda – Spjelkavik

1-4 Hødd 2 – Molde 2

2-0 Florø – Raufoss 2

FUVO – Hønefoss BK

Sogndal 2 – HamKam 2

Eidsvold Turn – Førde

Elverum – Brumunddal

Hønefoss har følgende resultater

0-2  Brumunddal- Hønefoss

2-1  Hønefoss – Raufoss 2

0-1 Sogndal 2 – Hønefoss

6-2  Hønefoss – Molde 2

0-2 Volda – Hønefoss

2-1 Hønefoss – Elverum

FUVO har følgende resultater

6-1 Volda – FUVO

3-2 FUVO- Sogndal 2

1-0 Hødd 2 – FUVO

4-0 FUVO – Førde

0-1 FUVO – Eidsvold Turn

0-4 Spjelkavik – FUVO

 

Denne artikkelen  er sponset av

Fjelds FM mat

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg