Forhåndsinfo før kampen mellom FUVO Og LSK 2

Fra oppgjøret i 2014.

 

FUVO – LSK 2 lørdag kl 13:00

Funnefoss gress

FUVO tar lørdag imot LSK2 til årets viktigste kamp, kampen om å være eller ikke være i Norsk Tipping-ligaen. LSK sitt a-lag spiller kamp mot Rosenberg samme dag, men LSK 2 stiller med mer eller mindre de samme spillerne som i de to siste matchene har slått Gjelleråsen 1-0 på bortebane og sist Raufoss 2 med 2-1 inne i Raufosshallen. På de åtte siste matchene har LSK 2 kun ett tap.

FUVO på sin side har gått på to stygge tap for KIL 2 og bunnlaget Stovner sist, noe som har ført laget under nedrykksstreken for første gang siden 3.serierunde. Ni innslupne mål har gjort sitt til at Nybergsund har to mål bedre målforskjell enn laget fra Opakermoen før den siste serierunden.

Det er tre lag som kjemper for tilværelsen og det er så tett at FUVO kan vinne og enda rykke ned, men de kan også tape og holde plassen. Alt avhenger av hvordan det går med Nybergsund borte mot Raufoss 2 og Stovner borte mot Elverum.

FUVO og LSK 2 har kjempet mange jevne og spennende kamper mot hverandre. De siste 11 årene har lagene møtt hverandre åtte ganger. FUVO har vunnet to, en har endt uavgjort og LSK 2 har vunnet fem. Heldigvis for FUVO så har de statistikken på sin side på Funnefoss gress. De fire oppgjørene der har endt 0-0(2018), 0-2(2016) og 2-1 seier til FUVO i 2014 og 2010. Statistikken er statistikk og har sånn sett ikke noe å si under lørdagens oppgjør, men FUVO må dra alle fordeler inn i «selvtillitboksen». FUVO er også et mer rutinert lag og skal være de unge LSK-spillerne fysisk overlegne. Så kan man sikkert også si at LSK sine lette og godt trente spillere vil løpe lettere utpå den tunge gressmatta.

Dessverre så må FUVO klare seg uten Mads Rismoen, som pådro seg rødt kort på overtid mot Stovner og Alexander Woo Enger, som ikke blir friskmeldt. Det er imidlertid et håp om at Martin Rosenkilde blir spilleklar.

FUVO har vært i denne situasjonen flere ganger før og i de aller fleste tilfellene kommet positivt ut av det. I 2004 og 2012 reddet laget plassen på målforskjell, men i 2017, da laget avsluttet sesongen med 16 poeng på de seks siste matchene, ja da rykket de ned.

Før den 13. og siste serierunden ligger LSK 2 på en 6.plass med 21 poeng, men med muligheter til å klatre helt opp på 3.plass. FUVO på sin side ligger med sine 8 poeng på 12.plass. Men det er kun to mål som skiller laget fra Nybergsund på trygg plass, så dette er en kamp hvor man forhåpentligvis kan skille gutter fra menn. To av dagens FUVO-spillere spilte den viktige kampen tilbake i 2012. Den gangen var Andre Thomsen og Stian Westerheim to lovende spillere, i dag spiller gutta sin a-kamp nr 200 og 275 for FUVO. Tilbake i 2012 leverte Thomsen en god kamp i buret, mens Westerheim scoret det viktige 1-1 målet som gjorde at man holdt plassen i daværende 3.divisjon.Det er viktige og gode minner å dra med seg inn i kampen lørdag.

Det er også fult mulig at FUVO møter to nesbuer på LSK i form av keeper Jørgen Sveinhaug og midtbanespiller Dylan Murugesapillai

Denne artikkelen er sponset av

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg