Forhåndsinfo før kampen mellom Strømmen 2 og FUVO

Første av tre matchballer

Tirsdag tar FUVO-trener Martin Wiker med sitt mannskap til Strømmen stadion og møte med Strømmen 2. Det er den første av totalt tre matchballer som kan føre FUVO opp en divisjon. Skedsmo slo lørdag EIF med 4-2 og har dermed skrumpet inn forspranget til fire poeng.

FUVO har aldri vunnet på Strømmen stadion

Strømmen 2 er ingen drømmemotstander for et opprykksjagende FUVO-lag. Hjemme på Funnefoss gress har nesbuene som regel vunnet komfortabelt, senest i våres endte kampen med 7-1 seier. Men på bortebane har alle kampene siden de første gang møttes i 2008 endt med tap. Fakta er fem tap og 10-30 i målforskjell. Mao har man i tillegg til tapene fått sekken full bakover.

En gang de siste tjue årene har FUVO reist fra Strømmen stadion med poeng, det var tilbake i 2003, da laget klarte 2-2 etter en fantastisk kamp av veteranen Freddy Heiberg mellom stengene.

Barrierer er til for å brytes

FUVO hadde heller ikke vunnet på Rolvsrud før forrige bortekamp, den barrieren ble brutt, nå gjenstår det å gjøre det samme på Strømmen stadion.

FUVO leder 4.divisjon med 54 poeng, mens Strømmen 2 befinner seg på 9.plass med 31 poeng. Der ligger de på en trygg plass, men kan i teorien rykke ned om alt skulle gå mot dem de tre siste matchene. Det skjer ikke. Det betyr at denne kampen har ingen betydning for dem, men FUVO vil med seier sikre opprykket.

Strømmen 2 gode på hjemmebane

Begge har 3-0-2 på de fem siste matchene, men Strømmen 2 har imponerende 4-1-1 på de seks siste hjemmekampene. I forrige serierunde vant de 3-2 over Blaker, de har også hatt for vane å score mye mål på hjemmebane. Kun FUVO, Skedsmo og EIF som har scoret flere mål. En spiller som virkelig har blomstret i høst er Bessjian Kastrati, som står med tosifret antall scoringer så langt i sesongen.

Toppscorer i 4.divisjon er FUVOs Kim Brenna med 36 mål. FUVO er også det mestscorende laget i 4.divisjon 80 nettkjenninger. Klubbrekorden er på 88 mål fra 2015.

Ingen av lagene har spillere som må sone, men FUVO må klare seg uten Otto Dahl som er skadet. Inn i troppen fra forrige kamp mot Lørenskog 2 er Henning Torgnesskar og Marius Nordby.

FUVO brøyt en barriere mot Lørenskog 2 sist, og må nok en gang gjøre noe de aldri har gjort før for kunne feire seriemesterskapet allerede tirsdag.

4.divisjonstabellen kan ses her: https://www.fotball.no/fotballdata/turnering/tabell/?fiksId=158703

 

Denne artikkelen er sponset av

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg