Forhånsinfo før kampen mellom Stovner og FUVO

Lørdag kl 1300 er det duket for årets viktigste kamp for et FUVO-lag som kjemper for tilværelsen i Norsk Tipping-ligaen avdeling 1. Laget tok steget under nedrykksstreken for første gang siden den tredje serierunden tidligere denne uken. Da snudde Nybergsund med en mann mindre 0-2 til 2-2 borte mot Ull/Kisa2. Resultatet betyr at det kun er ørsmå teorier som kan redde Stovner, det samme kan det vel egentlig også sies om Ull/Kisa 2. Det betyr at den siste trygge plassen står mellom Nybergsund og FUVO, som begge står med 8 poeng, men der førstnevnte har tre mål bedre målforskjell.

Akkurat målforskjellen kan fort bli avgjørende for hvilket lag som holder seg. Det har som mange veit FUVO vært borti før ved flere anledninger. Sist tilbake i 2017 da laget tok 16 poeng på de seks siste matchene, men endte to fattige mål bak Skedsmo, som klarte seg.

Stovner trenes av den rutinerte treneren Kjell Sverre Hansen Wold, som har erfaring fra flere toppklubber. Lagets største profil er kaptein Kasper Amdal, mens den beste spilleren er nok spissen/kantspilleren Luka Fajric

Stovner har ikke gått på noen skikkelige smeller, og tatt poeng fra sterke lag som Lørenskog, LSK2 og for en kort stund siden Grorud 2. De spiller på en trang og ikke alt for god kunstgressmatta. Dette har nok gitt de en stor fordel, noe to uavgjort på de tre siste matchene forteller sitt om. I den siste hjemmekampen så hentet de opp 0-2 og utlignet til 2-2 med en mann mindre mot Gjelleråsen. Dessverre for de, så klarte Ørjan Heiberg sine gutter å score to mål helt på tampen.  Stovern er også et lag som både scorer og slipper inn forholdsvis lite mål. Luka Fajfric er lagets toppscorer med tre mål, noe som er to mindre enn FUVOs Kim Brenna som står med fem nettkjenninger.

FUVO er heller ikke inne i sin beste form. Leverte årsverste mot KIL 2 sist, og står i likhet med Stovner med ett fattig poeng på de fem siste matchene. Laget sliter også med skader på flere sentrale spillere, men det er bare Martin Rosenkilde som med sikkerhet ikke spiller. De vil også få tilbake Kristoffer Bugge og Mads Rismoen i tillegg til at de håper å få Aleksander Woo Enger spilleklar.

Ingen av lagene har spillere som må sone

Det er kun en ting som teller når FUVO tar turen til Oslo og det er å reise hjem igjen med tre poeng i sekken.

 

11 Nybergsund 11 10-26 8
12 FUVO 11 13-26 8
13 Ull/Kisa 2 11 10-30 5
14 Stovner 11 8-25 3

 

Denne artikkelen er sponset av

Fjelds FM mat

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg