Første og eneste NM-mester i fotball med fortid i FUVO og LSK

Rolf Nordberg  

Født: 30/10-1954

Plass på banen: Ving

Klubber etter FUVO: R&Å, Eidsvold Turn, Strømmen, LSK, FUVO, Strømmen, Mercantile og tilbake til FUVO, R&Å og Nesbuene

 

 

 

 

Beskrivelse som spiller: Utrolig rask og sterk bakromsspiller. Likte seg best utpå kanten hvor han kunne skjære innover. Multitalent som kunne blitt god i mange idretter.

Historikk før han forlot FUVO: Var den store stjerna på lilleputtlaget som ble kretsmestere i 1966 og småguttlaget til FUVO i 1968. Kretslagsspiller i mange år, men valgte som juniorspiller å gå til R&Å i 1971.

Karrieren: Gikk senere til Eidsvold Turn, hvor det ble tre sesonger på nest øverste nivå. I 1974 endte E. Turn på 2.plass, bak LSK, som rykket opp til toppdivisjon. I 1976 rykket Turn ned, men Nordberg ble hentet til Strømmen, hvor han var med å spille de opp fra nivå tre til nivå to i 1977. Ble så hentet til naboklubben Lillestrøm, som i sesongen før tok ”The double”. Fikk sin debut 1.mai 1978 i bortemøte med Viking, og var med å bidra til at klubben vant cupen og tok seriesølv. Spilte riktignok ikke finalen, men var oppnådde nok kamper til at han fikk vinnermedaljen.Fikk så journalist jobb i Dagbladet og valgte derfor å vende tilbake til moderklubben FUVO. Allerede i 1975/76 var Nordberg inne FUVO-systemet som trener for alle klubbens fem håndballag.

Rykket opp til 4.divisjon (nivå 4) og ble toppscorer i sitt comeback i klubben i 1980, men meldte etter kun en sesong igjen overgang  til Strømmen, og igjen var han med på å spille klubben opp til nivå 2. Pga jobbsituasjonen valgte han i 1982 å spille i 8.divisjon for Mercantile, før han i 1983 igjen vendte tilbake til FUVO. Det endte med tungt nedrykk, men igjen ble han toppscorer i klubben. Etter 1983 valgte han å trappe ned med spill for R&Å og senere Nesbuene. Rolf Nordberg er også kjent for å være en av ytterst få som ha spilt i alle divisjonene i landet.  Dvs fra Lillestrøm på øverste nivå til Mercantile i 8.divisjon.

Rolf Nordberg fikk 23 kamper for LSK i perioden 1978 og 1979, mens han han fikk 44 kamper og scoret 23 mål for FUVO i årene 1980 og 1983.

(foto RB)

Denne artikkelen er sponset

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg