Fotball. God start for FUVO-damene

Nykommer Marianne Tollhaug scoret to mål mot Skreia og vil helt klart bli en forsterkning for det nyopprykkede FUVO-laget i 3.divisjon. Her fra sine glansdager i Team Nes.

FUVO-damene tok tirsdag turen til Skreia og første kamp i vinterserien. Toten-laget Skreia endte i fjor på 4.plass i 4.divisjon Indre Østland. Klubben har vært flinke på damesiden og har i 2019 godt over 30 spillere i stallen.

Nesbuene på sin side leverte en strålende 2018-sesong som endte med opprykk til 3.divisjon. Trond Einar Finstad fortsetter som trener og har også fått inn to solide spillere i Marianne Tollhaug fra Skedsmo og Madelen Dahlstrøm fra Team Nes.

Skreia – FUVO 1-3

Kampen startet litt under pari for bortelaget, men fra 10-45 minutt leverte Finstad sine disipler noe av de beste de har prestert noensinne. Laget spilte ball i hatt med motstander Skreia og gikk til pause med 1-2 ledelse. Oda Folmo Myhr og nykommer Marianne Tollhaug scoret målene for FUVO.

Opakerlaget fortsatte i samme duren de første femten minuttene av andre omgangen. Marianne Tollhaug økte til 1-3, etter en goal som var som tatt ut av læreboka.  Målet startet med fine kombinasjoner på midten, før ballen ble sendt ut på kant og derfra direkte inn foran mål til Tollhaug, som styrte den inn over målstreken.

FUVO senket seg litt lavere ned i banen den siste halvtimen. Det ble litt for mye føring, men alt i alt en meget fortjent seier som for kunne vært mye større.

FUVO-trener Trond Einar Finstad var fornøyd med innsatsen til jentene. Kampplanen var å øve på å stå høyt, noe som fungerte meget bra i 45-50 minutter, men laget må trene ytterligere på å jobbe sammen i presset. Men alt i alt en veldig bra kamp.

————-

Dette var den andre kampen for FUVO-damene. Den første treningskampen endte 0-0 borte mot Eidsvold Turn, som i fjor endte på 3.plass i 3.divisjon.

I den kampen var fokuset å ligge lavt og kompakt med hele laget, samt være hurtige i sideforskyvinga og jobbe sammen i presset defensivt. Det fungerte til tider veldig bra. Målsetningen til trener Finstad om å holde nullen, ble innfridd. Sjansemessig var det jevnt fordelt til begge lag.

• Jeg er alt i alt fornøyd etter disse to kampene, og vet godt hva vi skal jobbe med inn mot seriestart.