FUVO 2 gikk seirende ut av et målrikt lokaloppgjør mot Hvam

5.div. Hvam mot FUVO 2 2-5 (0-1)

Det ble et spennende lokaloppgjør som hadde det meste da Hvam tok i mot FUVO 2 til seriekamp i 5.divisjon tirsdag kveld. Vi snakker masse mål, tøffe dueller og det smalt i metallet i begge ender av banen. Og til tross for perioder med sjansebonanza, så var det først fra det 81. minutt at det virkelig tok fyr på Hvam kunstgress.

FUVO ledet til pause, takket være en snill tverrligger

Det var gjestene som åpnet kampen best og det var også de som tok ledelsen etter 8 minutter. Jasman El Boumlali sendte en fin ball nedover sidelinja til Andre Jørgensen, som fikk tid og rom til å sende avgårde et perfekt innlegg i boksen til Fredrik Thorset, som tok ned ballen før han iskaldt satte den i mål. Etter hvert som omgangen steg frem så tok Hvam over banespillet, men begge lag kom til store målsjanser og kun gode keeper prestasjoner og en tverrligger bak FUVO-keeper Henrik Berntsen gjorde sitt til at det ikke ble scoret flere mål de første 45 minuttene

Hvam tok ledelsen etter 81.minutter, men sprakk og tapte med tre mål

Andre omgangen startet med to gode muligheter til hvert av lagene, men det skulle gå 65 minutter og ytterligere flere sjanser før de forholdsvis mange tilskuerne fikk se kampens andre scoring. Gøran Haga slo et frispark som ble stusset i tverrliggeren av Henning Torgnesskar. Hvam var kjapt på returen og til slutt fikk Julian Risvik Paulsen sendt kula til Simen Lirio, som fra femtenmeters hold plasserte ballen tilside for keeper og inn i nettmaskene.

FUVO2 orket mest, gjorde minst feil og var effektive på slutten

Like etterpå kom Hvam til to giga sjanser, hvor ballen først endte i stolpen, mens returen ble satt noen cm på feil side. Begge lagene kom til gode sjanser, men det lå etter hvert et Hvam mål i luften. Med ni minutter igjen å spille av ordinær tid kriget innbytter Thomas Wiksaas inn 2-1 til hjemmelaget. Da så det lyst ut med tanke på årets første trepoenger til Hvamsingene,

Fredrik Thorset sendte FUVO 2 i ledelsen med en kunstscoring

Men FUVO2 hadde en joker i innbytter Lucas Exi Dzever, som hadde kommet innpå litt før Hvam tok ledelsen. Han var på rett plass da Hvam-forsvaret rotet det til for seg selv tre minutter etter at de tok ledelsen. Dermed var lagene like langt.  Roger Myrbråten sine gutter fikk blod på tann av scoringer og etter 87 minutter vartet Hvam-keeper Henrik Risvik Paulsen opp med en glimrende redning, men på den påfølgende corneren klarte Fredrik Thorset på en mirakeløs måte å avslutte på en måte han trolig aldri klarer å gjenta, men ballen føyk inn i nettmaskene og FUVO 2 hadde dermed klart å snu 2-1 til 2-3 ledelse.

FUVO med fire scoringer fra det 84. minutt

To minutter på overtid sendte Hvam en pasning i bakrom til Henning Torgnesskar, men FUVO-kaptein Torjus Heiberg var både god og heldig da han som sistemann taklet Torgnesskar. Bortelaget fikk etter hvert kontroll og ballen endte til slutt hos Jasman El Boumlali, som holdt lekestue før han sendte en fin pasning frem til Lucas Exi Dzever, som kom på et nydelig løp og scoret sikkert alene med keeper. 15-åringen satte punktum for et perfekt innhopp da han fem minutter på overtid fikk servert ballen på et sølvfat fra en uegostisk Fredrik Thorset. Sistnevnte har fått trent brukbart i en god periode og har vært god og viktig i alle tre seriekampene så langt i sesongen.

Det var en kamp som kunne bikket begge veier. Hvam hadde momentet i kampen da de gikk opp til 2-1, men typisk for et lag i motgang, så var de ikke skjerpet nok i begge endene av banen da kampen ble avgjort helt på tampen av matchen

Lucas Exi Dzever kom inn fra benken og scoret tre mål, mens Fredrik Thorset stod for de to siste i tillegg til at han serverte Lucas en ferdigscora pasning.

Lucas spiller til daglig på G16-laget og fikk selskap av Mathias Eriksen fra samme lag i denne matchen. Begge to kom godt fra kampen. Tidligere i år har ytterligere to G16-spillere i Aslak Bratlie-Bernal og Jonas Kaeomani Bjørkhaug fått sjansen og vist seg fra en god side.

Etter tre serierunder ligger Hvam helt nederst med tre strake tap, mens FUVO 2 befinner seg på fjerdeplass med seks poeng.

Hvam stilte med følgende lag: Henrik Risvik Paulsen, Anders Norum, Simen Andreassen, Vegard Berge, Nils Stubergh, Even Dahl, Gøran Haga, Henning Torgnesskar, Fredrik Olsen, Julian Risvik Paulsen og Simen Lirio. Benyttede innbyttere: Thomas Wiksaas, Heine Risvik Paulsen, Sebastian Munthe Øvrum, Marcus Vidøy

FUVO 2 stilte med følgende lag: Henrik Berntsen, Tobias Ness Mallberg, Torjus Murud Heibeg, Mario Monteiro, Andre Jørgensen,  Jasman El Boumlali, Stian Aaserud, Kenneth Codera Marques Larsen, Fredrik Thorset, Nickolas Gjerde og Magnus Mikkelsen. Benyttede innbyttere: Mantvydas Gecas, Mathias Eriksen og Lucas Exi Dever