FUVO 2 tok poeng hjemme mot seriemester Bøn

FUVO-kaptein Torjus Murud Heiberg overleverer her blomster og gratulasjon til Bøn-kaptein Dan-Remy Tollefsen Dahl

Et FUVO 2-lag i poengnød tok onsdag i mot et opprykksklart Bøn til kamp på Funnefoss kunstgress. Det skulle vise seg å bli en morsom, målrik og underholdene kamp helt til ”the bitter end”

Heine Risvik Paulsen sendte FUVO i ledelsen

Hjemmelaget kom godt i gang og etter 12 minutter vartet laget opp med et godt angrep hvor Heine Risvik Paulsen kom på et sugende løp fra sin backposisjon og la inn foran mål til en medspiller som feide ballen over fra god posisjon. FUVO 2 og Bøn stod godt til hverandre, men det skulle gå 20 minutter før gjestene kom til sin første sjanse. Begge lag spilte tidvis fin fotball, men man kommer langt på rein vilje også. Det var nettopp det som skjedde da Heine Risvik Paulsen brøyt ballen litt innpå Bøn sin banehalvdel, forserte oppover i full fart før han feide avgårde et skudd i nærmeste hjørne. 1-0 til FUVO etter en halvtimes spill. Det skulle imidlertid ikke gå mange minuttene før lagene var like langt. Et godt Bøn angrep endte med en 45 graders pasning ut til Alexander Oskasin, som enkelt satte inn utligningen. Rett før pause ble Garib Gerkondani spilt alene med keeper, men en mesterlig redning av Bøns sisteskanse forhindret FUVO-ledelse til pause.

Bøn utlignet til 3-3 med kun to minutter igjen å spille

Garib Gerkondani scoret to mål

Spillet bølget frem og tilbake i starten av andre omgangen, men etter 60 minutter kom FUVO 2 på en kjapp kontring hvor ballen endte hos Garib Gerkondani, som fra sekstenmeter fikk i vei et godt skudd med venstrebeinet som føyk inn i motsatt hjørne. Igjen tok det ikke mange minuttene før lagene var like langt. Et godt velplassert skudd fra Markus Stenseth fant veien til nettmaskene. 2-2 stod seg til det var ti minutter igjen. En målkåt Gerkondani mottok en kort corner, og fra kanten av sekstenmeteren feide han avgårde en suser med høyrebeinet som føyk inn i mål. Få minutter senere kunne FUVO 2 punktert kampen etter et godt raid av Heine Risvik Paulsen hvor han kom seg ned til dødlinja før han la inn til en umarkert Fredrik Thorset, som dessverre ikke fikk stokket beina og ballen føyk forbi han.  I stedet for 4-2 til FUVO 2, så utlignet Bøn til 3-3 fra straffemerket etter at dommeren hadde blåst straffespark til gjestene i det 88. minutt.

Fortsetter kampen for tilværelsen

Med seier hadde FUVO 2 tatt et stort steg vekk fra nedrykksfaren, nå må laget kanskje vinne borte mot Hvam eller Fjellhamar 2, som begge kjemper om opprykk.

Bøn leder og er allerede seriemester med 56 poeng på 20 kamper, fulgt av Hvam på andreplass med 47 og Fjellhamar 2 med 43 poeng. Helt i bunnen ligger Fet 2, LSK 2 og FUVO 2 med 17 poeng. FUVO 2 har best målforskjell, men Fet 2 har en kamp til gode, med to kamper igjen å spille.

Onsdag 5.oktober møtes Hvam og FUVO 2 til lokaloppgjør. Der kan Hvam sikre opprykket, mens FUVO2 på sin side kan mer eller mindre sikre plassen i 6.divijon.

FUVO 2 stilte med følgende lag: Petter Rønningen, Torjus Murud Heiberg, Fredrik Nilsen, André Jørgensen, Heine Risvik Paulsen, Hermann Berg Smith, Fredrik Lillebekk, Simen Scharning, William Fossum Østhuag, Hassan Saad Al-Shimary og Garib Gerkondani. Benyttede innbyttere: Fredrik Thorset, Kenneth Codera Marques Larsen, Christian Rodrigues Henrikson