FUVO 2 var best i lokaloppgjøret mot Hvam

5.divisjon  FUVO 2 mot Hvam 4-2 (2-0)

FUVO 2 stilte et godt lag i kampen for tilværelsen i 5.divisjon da de tok i mot Hvam til lokaloppgjør søndag ettermiddag. En fin blanding av rekruttspillere, spillere fra a-stallen og seks gutter fra klubbens G16-lag. Med det forholdsvis sterke laget på papiret, måtte de også finne seg å være favoritter mot et Hvam-lag som stod med fire poeng etter tretten kamper.

Rødt kort og tre mål de ti siste minuttene av første omgangen

Hvam som kom til kampens første gode målsjanse etter en corner, men etter hvert som kampen steg frem tok FUVO 2 mer og mer over. Spesielt lot vi oss imponere over høyreback Anton Engen, som suste opp og ned linja uten stans. G16-spilleren var FUVOs beste i første omgang og leverte en meget god kamp. Han fikk også en stor mulighet til å putte, men en god forsvarsjobb av Hvam forhindret scoring.

Det var først en drøy halvtime ut i kampen at det ble skikkelig action. Simen Andreassen måtte ty til ulovlige midler og Jesus Rendon Quinones ble fratatt en stor målsjanse innenfor sekstenmeteren. Resultat rødt kort og straffe til FUVO. Kunne kanskje holdt med gult kort og straffe, men dommeren kan sikkert forsvare det røde kortet. Patrick Bergmann satte straffesparket sikkert i mål. 1-0 til FUVO2. Med en spiller mindre gikk Hvam mer eller mindre rett i angrep og utlignet til 1-1 ved Heine Risvik Paulsen. Hjemmelaget slo imidlertid raskt tilbake og kunne gå til pause med 2-1 ledelse etter at Anton Engen slo en perfekt pasning i bakrom til Patrick Bergmann, som avsluttet med et skudd på innsiden av stolpen.

Hvam utlignet til 2-2 med en spiller mindre

Kampplanen til FUVO2 var å gå hardt ut i starten av andre omgangen og punktere kampen så raskt som mulig. I stedet stupte Hvam i strupen på hjemmelaget og utlignet til 2-2 ved Nils Stubergh.

Vertene var det førende laget og presset på for sin tredje scoring, men Hvam kjempet heroisk i boksen og holdt et godt FUVO 2-lag til 2-2, til det var et kvarter igjen å spille. Da tok innbytter Herman Berg Smith frem kruttstøvelen og feide inn en suser fra godt over tjuemeter. Hvam hadde ikke all verden å by på med en spiller mindre på en forholdsvis tung gressmatte. Spørsmålet var nok heller om når det neste FUVO-målet ville komme.

Patrick Bergmann med hat-trick

Hvam-spillerne viste god moral og stod på selv med en spiller mindre i en time. At deres beste spiller, Henning Torgnesskar, måtte forlate banen med en skade i første omgang, gjorde ikke ting lettere.

Med åtte minutter igjen å spille av ordinær tid vartet FUVO 2 opp med et godt angrep på høyresiden som endte med et innlegg og en enkel scoring for Patrick Bergmann, som dermed fullførte sitt hat-trick. 4-2 ble også kampens siste scoring.

Seieren gjør sitt til at FUVO 2 klatrer opp til en foreløpig trygg, men usikker plass. Hvam på sin side, må nok til tross for at det er åtte kamper igjen å spille, innse at de til neste år spiller i 6.divisjon.

FUVO 2 stilte med følgende lag: Henrik Berntsen, Anton Engen, Torjus Murud Heiberg, Eirik Kalland, Andre Jørgensen, Stian Aaserud, Emil Stenberg Øien, Marcel Agbor, Jonas Bjørkhaug, Patrick Bergmann og.Lucas Exi Dzever Benyttede innbyttere: Jesus David Rendon Quinones, Herman Berg Smith, Aslak Bratlie-Bernal, Alexander Persvangen og Ludvig Skoglund

Hvam stiller med følgende lag: Henrik Risvik Paulsen,  Simen Andreassen, Vegard Berge, Julian Risvik Paulsen, Nils Stubergh, Simen Lirio, Heine Risvik Paulsen, Gøran Haga, Tony Kristiansen, Henning Torgnesskar og Fredrik Olsen. Benyttede innbyttere: Stian Bøsterud, Even Dahl og Jone Risvik Paulsen