FUVO 3 best i lokaloppgjøret mot Haga

FUVO 3 – Haga 4-0 (1-0)

Alexander Persvangen-Johansen sendte FUVO 3 i ledelsen

Overraskende mange hadde tatt turen til Funnefoss kunstgress mandag kveld for å overvære årets eneste lokaloppgjør i 9.divisjon mellom FUVO 3 og Haga. Hjemmelaget var favoritter, men klarte ikke i store deler av første omgangen å få fart på kula. De sleit rett og slett med å trenge gjennom et godt organisert Haga-lag, som lå godt i ramma i sin 5-3-2 formasjon.

Men etter 18 minutter klarte de å holde trøkket oppe, og etter hvert endte ballen hos toppscorer Alexander Persvangen-Johansen, som satte inn 1-0 til vertene. Selv om tempoet ikke var all verden de første 45 minuttene, så var det i alle fall to lag som prøvde å spille fotball, ikke bar kælke. Det står det respekt av. Gjestene fra Haga kom til et par halvfarlige avslutninger, men ikke verre enn at FUVO-keeper Thomas Marsdal hadde grei kontroll på de.

Emil Holen danset inn 2-0

I andre omgang ble det ganske tidlig klasseforskjell på lagene. FUVO fikk mer fart på kula og Haga-spillerne ble løpende imellom og klarte ikke holde like strikt på den defensive strukturen de hadde de i første omgang. 55 minutter ut i kampen fikk FUVO en corner som endte inne i boksen i retning Håvard Kvinge(Haga) og Emil Holen (Haga), der det så ut som de var mest opptatt av å danse wienervals, men til terningkast 6 så klarte Holen å få satt frem et bein i det ballen kom i deres retning. Dermed var det 2-0 til hjemmelaget.

FUVO-keeper Thomas Marsdal satte et fint punktum på sesongen 2021

Utover i omgangen kjørte FUVO mer eller mindre over et slitent Haga-lag, og med et kvarter igjen å spille så serverte Holen ballen på et sølvfat til Fredrik Thorset, som enkelt satte inn FUVOs tredje mål for kvelden. Det kunne fort blitt både to og tre mål til uten at noen hadde sagt noe på det. FUVO-Keeper Thomas Marsdal fikk spille de siste minuttene som spiss og han alene kunne i alle fall kunne puttet to. Han skulle imidlertid få en siste mulighet etter at han selv var blitt tatt. Fra 30 meter tok han fart og feide av gårde en suser som føyk inn i nettmaskene. Med kampens og sesongens siste spark på ballen så fastsatte han sluttresultatet til 4-0 til FUVO 3.

FUVO 3 endte på 6.plass med 15 poeng, mens Haga endte helt sist på en 13.plass med sine 9 poeng.