Sluttreferat. FUVO avgjorde med fire scoringer i første omgang

Treningskamp kongsvingerhallen lørdag 5.feb. FUVO – EIF 4-3 (4-3)

FUVO slo Grei i årets første treningskamp og fortsatte med det gode spillet fra den kampen også første omgangen mot EIF. Riktignok var det de for dagen svartkleddde EIF-spillerne som kom best i gang med scoring allerede etter 3 minutter spill. En god bakromsball ble sendt i retning av lynraske Joakim Madsen, som iskaldt avsluttet med å lobbe over Kristian Rud i FUVO-målet. Madsen er for øvrig en spiller som FUVO kunne tenkt seg, og som var på en trening, men som valgte å bli i EIF.

EIF med tidlig ledelse

EIF-spillerne var meget aggressive i det høye presset sitt i starten av matchen, men så ut til å gå tom for krefter relativt raskt. Etter at EIF hadde løpt fra seg, tok FUVO over banespillet. Oliver Nøvik og Mads Rismoen kom til  hver sine store målsjanse, der den siste ble reddet på streken. Da var det ennå ikke spilt ti minutter. En frisk start på oppgjøret.

Andreas Lundgren med to mål

Etter et kvarter spill presenterte Andreas Lundgren seg med et godt volleyskudd som sneik seg rett utenfor stolpen. Lundgren var på hugget foran kassa og etter 25 minutter fikk han servert ballen av Mads Rismoen og denne gangen klinket han kula kontant i nettmaskene.

Fortjent 4-1 ledelse til FUVO til pause

To minutter senere hadde FUVO snudd matchen. Et innlegg fra venstre endte med en duell som Rismoen vant. Ballen endte hos Niklas Brenna Karlsen, som slo en kort pasning tilbake til Rismoen, som banket ballen i mål fra 18 meters hold. Fire minutter senere endte en kort corner til slutt ute hos Niklas Brenna Karlsen, som fra 22 meter feide avgårde et lurt skudd nede ved stolperoten. FUVO hadde dermed snudd 0-1 til 3-1 i løpet av seks minutter.

Laget fra Opakermoen fortsatte å kjøre over EIF. De var aggressive i det høye presset og vartet opp med mange fine kombinasjoner. Etter 36 minutter sendte Fredrik Nilsen en herlig bakromsball til Niklas Brenna Karlsen, som ble felt inne i boksen. Andreas Lundgren var sikker som banken fra straffemerket. 4-1 til FUVO, som også ble pauseresultatet.

De første 45 minuttene var som mot Grei ,meget gode. Tapet av Kim Brenna har gjort sitt til at de må spille på en helt annen måte. De har blitt et mer spillende og løpssterkt lag, hvor kollektivet blir satt i fokus.

EIF med to reduseringer i andre omgang

Andre omgangen ble ikke like severdig. Omgangen ble naturligvis mye oppstykket med mange bytter på begge lag. FUVO var fremdeles det førende laget, men klarte ikke finne veien til nettmaskene. Det gjorde EIF. Etter 54 minutter ble Fredrik Kristiansen spilt fri på venstrekanten og målgarantisten lot seg ikke be to ganger. 2-4 ble til 3-4 rett før slutt. Et litt tamt FUVO-forsvar lot EIF komme litt for lett til en sjanse som endte hos Arild Werner, som fastsatte sluttresultatet til 4-3.

Alt i alt nok en god første omgang av FUVO, med dertil svakere andre omgang. Denne gangen var det ikke kondisjonen som sviktet mest etter sidebytte, men konsentrasjonen. Det var allikevel aldri noen tvil om hvor seieren skulle ende.

Neste treningskamp for FUVO er lørdag 12.februar, hjemme mot Aurskog-Høland kl 14.00

FUVO stilte med følgende lag mot Eidsvold IF: Kristian Rud – Hassan Al Shimary, Stian Westerheim, Fredrik Nilsen, Thomas Brekken – Oliver Nøvik, Noah Veiby, Nicklas Brenna Karlsen – Kristoffer Bugge Holtung, Mads Rismoen, Andreas Lundgren

Innbyttere: Henrik Berntsen, Tomas Holmestad, Almin Hrustic, Garib Gerkondani, Sebastian Jensen, Heine Risvik Paulsen, Emil Holen og Jonas Aarhaug.

Et tegn på en god FUVO-kamp er dette ansiktet til oppmann Andreas Halvorsen.