FUVO berget plassen med et nødskrik

I årets siste match vartet FUVO opp med årsbeste, vant 3-0 og reddet med det plassen i NTL på lik målforskjell som Nybergsund, men med flere scorede mål

Forutsetninger før skjebnekampen var ikke de beste. Raufoss 2 stilte med sitt klart svakeste lag for sesongen, men LSK kom med et meget sterkt juniorlag. I tillegg slet flere av FUVO-spillerne med skader og sykdom.

Men når det er som mørkest at det er lys i enden av tunnelen.

FUVO over nedrykkstreken etter mål av Kim Brenna etter 28 minutter

På en nydelig, men tung gressmatta startet lagene den viktigste kampen på Funnefoss gress på mage år.  Nervene lå tykt utenpå tilskuere, trenere og alle som har et stort hjerte for FUVO. Heldigvis hadde spillerne fullt fokus på å gjøre sin del av jobben. Hjemmelaget startet kampen best og etter fem minutter fikk Eiven Solberg en kjempemulighet til å sende vertene i ledelsen, men dessverre for han og FUVO gikk avslutningen på feil side av stolpen. Vertene jobbet helter og neste gode mulighet til å score kampens første mål var det Kristoffer Bugge som fikk, men skuddet ble blokkert, Etter 28 minutter skulle den imidlertid sitte for hjemmelaget. Fredrik Nilsen sendte en nydelig pasning mellom to LSK-spillere frem til Kim Brenna, som dro av Jørgen Sveinhaug før han sendte ballen over målstreken. 1-0 til FUVO  holdt seg til pause.

I de to andre viktige kampene så stod det 3-0 til Elverum over Stovner og 0-0 mellom Raufoss 2 og Nybergsund. Det betydde at Stover og Ull/Kisa 2 i realiteten var nede i 4.divisjon, det samme var også Nybergsund, men de hadde 45 på seg til å snu det. Ett mål og FUVO ville være under streken.

Nedrykkshelten fra 2012 slo til med ny scoring

FUVO-gutta var det førende laget også etter sidebytte. Gjestene skapte ingen verdens ting mot et hardtkjempende FUVO-lag. 58 minutter ut i matchen kom Kristoffer Bugge på et herlig raid inn i boksen. Der fant han Kim Brenna, som tverrvendte med en mann i ryggen og klinket ballen i mål fra 10 meter. To minutter senere dukket redningsmannen fra nedrykkskampen i 2012 opp (Stian Westerheim) og scoret sitt andre mål på seks år. Snakk om timing. FUVO var «on fire» og både Eiven Solberg og Kristoffer Bugge kom til gode målsjanser. Hjemmelaget var nærmere 4-0 enn LSK redusering.

Etter litt over 90 minutter blåste kampens meget gode dommer, Håkon Bue, av kampen.

Nybergsund scoret, men FUVO holdt plassen på flere scorede mål

Elverum vant til slutt 6-0 over Stovner, men det var lagt til mange minutter i kampen mellom Raufoss 2 og Nybergsund, fordi Nybergsund fikk utvist sin keeper etter 70 minutter og det tok en god stund før man fikk gjort et bytte. Åtte minutter på overtid scoret Nybergsund kampens første mål og laget jublet som om de hadde beholdt plassen. Den eneste som skjønte at Nybergsund fremdeles trengte ett mål var trener Ola Brenden, som jaget spillerne på plass igjen. Det gikk ytterliggere noen nervepirrende minutter før dommeren blåste av kampen og FUVOS-SPILLERNE kunne juble for at DE hadde HOLDT PLASSEN og ikke Nybergsund. Lik målforskjell, men med flere scorede mål. Dermed blir det Norsk Tipping-Ligaen spille på Funnefoss gress også i 2022.

FUVO stilte med følgende lag: Andre Thomsen, Fredrik Nilsen, Martin Rosenkilde, Stian Westerheim, Thomas Brekken, Sondre Emilsen, Nicklas Brenna Karlsen, Tobias Solem Karlsen, Kristoffer Bugge og Kim Brenna