FUVO-damene åpnet med storseier

Maria Hansen Sloan debuterte med fire nettkjenninger

3.div damer. Lørenskog mot FUVO 1-8 (0-3)

Etter to strålende sesonger i sitt comeback i damefotballen i 2018 og 2019 med opprykk fra 4.divisjon og 2.plass i 3.divisjon, så tok coronaperioden nesten drepen for FUVO-damene. Laget mistet mange spillere og i 2021 tok laget kun ett poeng på sju kamper. I år har de fått inn mange nye og optimismen var tilbake før seriepremieren borte mot Lørenskog.

Maria Hansen Sloan debuterte med hat-trick i løpet av 23 minutter

FUVO fik en drømmestart på kampen med scoring av nykommer Maria Hansen Sloan før det var spilt ett minutt. Samme spiller fulgte opp med å doble ledelsen etter 12 minutter. Spillemessig var det en forholdsvis jevn match, men FUVO har fått en skikkelig måltyv på topp, som ikke bare er rask, men hun er også effektiv.

I det kampen rundet halvspilt første omgang, så hadde Hansen Sloan slått til med nok en scoring. Dermed var sesongens første hat-trick i boks i løpet av 23 minutter. Det er med ganske stor sikkerhet det raskeste hat-tricket en debutant har vartet opp med i FUVO-drakten noensinne. Det er bare å ta seg hatten og gratulere.

Lagene gikk til pause med 3-0 ledelse til FUVO, etter en omgang hvor laget var flinke til å utnytte farten og effektiviteten til Maria Hansen Sloan.

Flere meldte seg på scoringslisten etter pause

I pausen ble FUVO-spillerne enige om å holde litt mer på ballen, men fristelsen for å slå en bakromsball til en superopplagt Hansen Sloan, kom raskt til syne. 22-åringen var “on fire” og etter 48 minutter satte hun inn sitt og lagets fjerde mål for kvelden.

Laget fra Opakermoen gjorde etter hvert flere bytter og alle spillerne fikk mye spilletid. Superspissen hadde trolig scoret både ett og to mål til, men også hun måtte en tur på benken. FUVO fortsatte å være effektive og før det var spilt 70 minutter hadde i tur og orden Thea Constance Reinersten, Oda Folmo Myhr, Sara Marie Libråten og Kristin Ullern scoret hvert sitt mål og økt FUVO-ledelsen til 8-0. Helt på tampen av kampen fikk Lørenskog sitt trøstemål, men 8-1 seier i første seriekamp lover godt fort fortsettelsen.

Neste kamp for FUVO-damene er onsdag 27.april, hjemme mot Nittedal 2. Kampstart kl 2015.

I den kampen vil man forhåpentligvis få se Oda Folmo Myhr bli den første damespilleren i nyere tid som passerer 50 seriemål for FUVO. 21-åringen har på sine 40 første kamper scoret 49 mål.

FUVO stilte med følgende lag: Tine Ihlang, Anna Edvardsen, Vilde Rustad Nilsen, Christine Berg Haugen, Susanne Ødegaard, Oda Folmo Myhr, Juni Steen, Aurora Folmo Myhr, Kaja Therese Vollen, Sara Maria Libråten og Maria Hansen Sloan.

Benyttede innbyttere: Sarah Finstad Hansen, Thea Constance Reinertsen, Anne Kristine Sanderud Nordgaard, Victoria Myrvang Freltofte og Kristin Ullern