FUVO-damene har los på 2.plassen etter to strake seiere

Oda Folmo Myhr scoret to nye mål i 7-1 seieren og er med det oppe i 18 mål i årets 3.divisjon,

Som nyopprykket lag har FUVO-damene virkelig levert varene så langt i årets sesong. Mandag snudde de en svak første omgang med en meget god andre omgang. Da dommeren blåste av hadde FUVO scoret fem i andre og vunnet kampen 7-1.

Svak første omgang

FUVO-trener Trond Einar Finstad konstaterte at jentene startet kampen med å gå i den berømte undervurderingsfella, selv om dette var et hett tema før kampen.

• Jeg så det allerede på oppvarminga at jentene ikke var fokuserte nok. Skedsmo, som er et under middels lag, var helt på høyde med oss, hvis ikke bedre.
  • Vi gikk høyt ut med laget, men ble litt feige bakover så forsvaret ble liggende altfor lavt. Samtidig var vi ikke gode nok i presset, dermed ble kjempestrekk i laget. Prøvde å justere dette på et tidlig tidspunkt, men vi fikk det ikke helt til, forteller treneren.

Sara Marie Libråten ga FUVO oppskriftsmessig ledelsen etter 7 minutter, men rett etterpå utlignet Skedsmo til 1-1. Libråten var en av få som var «på» i første omgang og etter 18 minutter sendte hun på nytt nesbuene opp i ledelsen.

FUVO-treneren med «hørføner» i pausepraten

Trond Einar Finstad måtte ta en «ganske tøff» pauseprat etter en svak første omgang hvor man var heldige som ledet 2-1. Jentene svarte på trenerens «hårføner» med å gå utpå banen og ta tak i kampen fra første spark.

• Jentene var mye mer engasjerte/fokuserte, viljen var større og vi var flinkere til å la ballen gjøre jobben. Spilte god fotball, scoret fine mål og vant fullt fortjent. Med litt mer presisjon kunne vi faktisk vunnet mye mer.

Godt spill og fem mål i andre omgang

I andre omgang rant målene inn som perler på en snor. Oda Folmo Myhr økte til 3-1 etter 51 minutter og etter 61 minutter satte Sara Marie Libråten inn sitt tredje for dagen, og doblet med antall scoringer for året (6).

Madelen Dahlstrøm har funnet virkelig formen, var veldig god mot Skjetten, og i denne kampen vartet hun opp med to scoringer i løpet av en fem minutters periode.

Ni minutter før slutt satte Oda Folmo Myhr punktum på en god andre omgang da hun scoret inn sitt 18. seriemål for sesongen og FUVOs sjuende for kvelden.

FUVO avsluttet kampen med tre debutanter

FUVO-treneren forteller at han synes det var moro at Sara Marie Libråten stod frem og scoret tre mål. Hun var ifølge treneren lagets beste sammen med Vilde Rustad Nilsen.

Ellers synes Finstad at det var gøy å se Sofie Togstadhagen Vestrum gjøre comeback, og at J15-jentene Sanaz Hemat og Anne Kristine Sanderud Nordgaard gjorde sine saker meget bra i deres seniordebut. God innsats av alle tre.