FUVO-damene lå under to ganger, men snudde til komfortabel seier

Treningskamp mellom FUVO og Kjellmyra 7-2 (0-1)

Svak første omgang

Damelaget til FUVO møtte søndag Kjellmyra til årets tredje treningskamp på Funnefoss kunstgress. Hjemmelaget leverte en overbevisende match mot Ull/Kisa 2, mens man slet med effektiviteten mot Aurskog-Høland sist. Denne gangen sleit jentene med å komme skikkelig i gang. Spesielt var førsteomgangen både svak og rotete.

Kjellmyra ledet 0-1 til pause og 1-2 etter ti minutter i andre omgang

Riktignok hadde FUVO et lite spillemessig overtak, men de manglet balltempo, aggressivitet og sleit også å treffe hverandre med pasningene. FUVO hadde to skudd i tverrliggeren, samt et par andre ok avslutninger, men det var gjestene fra Kjellmyra som kunne gå i garderoben med 0-1 ledelse etter at deres spiller nr 20 ble spilt igjennom og scoret alene med Tine Ihlang i FUVO-buret.

FUVO-spillerne fikk en liten ”hårføner” av trener Elvis Kaunatjike i pausen og gikk utpå banen med en helt annen innstilling i andre omgang. Anført av en meget opplagt Aurora Folmo Myhr, så klarte laget å få litt mer flyt i spillet. Det tok ikke mange minuttene før laget vartet opp med et fint angrep som endte hos Oda Folmo Myhr, som feide avgårde et skudd som Kjellmyra-keeperen ikke klarte å holde.

Spillet bølget frem og tilbake i starten av andre omgangen. Både FUVO og Kjellmyra kom til gode muligheter. Etter ti minutter ble Kjellmyra sin spiller nr 20 igjen spilt igjennom. FUVO prøvde å stoppe henne, men tapte duellen, og alene med keeper klarte hun igjen å finne veien til nettmaskene.

FUVO klart best andre omgang

Etter 1-2 scoringen tok FUVO-jentene mer tak i kampen. Et innkast endte hos Juni Steen som servet et fint innlegg inn i boksen til Maria Hansen Sloan, som headet inn 2-2 etter en times spill. Fra da av og ut kampen var FUVO klart best. Med tjue minutter igjen å spille tok Oda Folmo Myhr en corner som endte hos Anne Kristine Sannerud Nordgaard, som sendte vertene for første gang opp i ledelsen. Noen minutter senere ble Hansen Sloan felt og dommeren pekte korrekt på straffemerket. Straffen ble satt inn av kampens beste spiller, Aurora Folmo Myhr. Ett minutt senere  feide Juni Steen i vei en suser som fant veien helt oppe i vinkelen. Dermed hadde FUVO snudd 1-2 til 5-2 ledelse. FUVO fortsatte å kjøre over Kjellmyra og etter 85 minutter satte Maria Hansen Sloan inn FUVOs sjette mål da hun ble spilt igjennom alene med keeper. Helt på tampen av kampen fikk Oda Folmo Myhr ballen like utenfor sekstenmeteren. I en duell med to forsvarspillere lobbet hun ballen over en utrusende keeper og inn i mål til 7-2 til FUVO.

Det ble ble til slutt både en komfortabel og meget fortjent seier. Første omgangen må man glemme fortest mulig. Det som er positivt er at man i andre omgang rettet opp ineffektiviteten fra forrige match med å score sju mål.