FUVO-damene leder serien tross uavgjort

Innbytter Sara Marie Libråten reddet ett poeng med sin scoring fem minutter før slutt.

FUVO-damene stod før tirsdagens match med 21 seiere og to tap siden laget startet opp igjen i 2018. Bortemøte med Eidsvold Turn skulle vise seg å bli en av de tøffeste oppgjørene noensinne.

Lå under til pause

FUVO-trener Trond Einar Finstad konstaterte at laget ikke spilte opp mot sitt vante jeg i første omgang, men at jentene hevet seg etter sidebytte og tok med seg et velfortjent poeng hjem til mo´n.

• Første omgang ble vi møtt av et meget godt spillende Turn-lag, og vi sleit noe forferdelig med å komme oppi. Lå alt for langt unna med førsteforsvarer, samme med andreforsvarer, og i tillegg var vi ikke aggressive nok.

Dette førte til at FUVO-spillerne ble frustrerte og mistet ballen så fort de hadde vunnet de. Det rett og slett florerte med feilpasninger og dårlige valg i første omgang. Lagene gikk i garderoben med en fortjent 1-0 ledelse til Eidsvold Turn, etter scoring etter et kvarter spill.

• Turn ledet fortjent til pause, selv om vi også hadde våre sjanser. Sjelden jeg har vært så sint og irriterte som etter denne omgangen, og litt av dette sinnet og frustrasjonen lot jeg nok gå utover jentene/damene i pausen, forteller treneren til Nesfotballen.

Fornøyd med andreomgangen, tross kun ett mål og ett poeng

«Hårføneren» så helt klart ut til å ha funket, for andre omgangen eide FUVO. Gjestene kom til den ene store sjansen etter den andre, men den brente hver eneste sjanse.

• Jeg var etter hvert helt sikker på at dette var dagen da ikke noe ville inn. Men til slutt vi endelig det velfortjente målet ved Sara (Marie Libråten) fem minutter før slutt. Med litt mer hell og dyktighet kunne vi også vunnet kampen, men alt i alt fornøyd med uavgjort mot et godt EFT-lag, som i mine øyne er langt bedre enn mange av de lagene som ligger høyere opp, sier Trond Einar Finstad til Nesfotballen.

FUVO spiller ny kamp allerede førstkommende lørdag 1.juni, hvor de tar imot serietreer Aurskog-Høland til kamp kl 16:00. Gjestene ligger kun ett poeng bak og er det eneste laget som har slått nesbuene i årets sesong.

FUVO stilte med følgende lag: Tine Ihlang, Ida Johannessen Haugan, Anna Edvardsen, Unn Kristin Nordstrøm Tjong, Monica Haslie, Aurora Folmo Myhr, Ebba Aaserud, Madelen Dahlstrøm, Oda Folmo Myhr, Vilde Rustad Nilsen og Marianne Tollhaug.

Benyttede innbyttere: Guro Indgjerdingen og Sara Marie Libråten