FUVO-damene lekte seg til storseier

Vilde Aarhus feire her ett av sine fire mål

4.div damer  FUVO – Ull/Kisa 2  9-0 (4-0)

FUVO startet sesongen litt trøblete med to tap på de tre første matchene, men er nå i ferd med å finne tilbake til godformen. I forrige serierunde tok de en meget sterk 2-1 seier borte mot serieleder Borgen, etter scoring av Anna Edvardsen og Oda Folmo Myhr.

I fjor vår kjempet FUVO og Ull/Kisa 2 om å vinne vårtabellen. FUVO vant den etter å ha slått laget fra Jessheim med 4-1. På høsten endte lagene på 3. og 5.plass i kampen om å vinne 3.divisjon. I år spiller begge i fjerde grunnet omlegging av seriesystemet.

To langskuddmål av Oda Folmo Myhr

Kampen mot Ull/Kisa 2 skulle egentlig gått på Jessheim stadion, men ble flyttet til gressbanen på Opakermoen. Det skulle vise seg å bli en ”lykkebane” for FUVOs lynraske spiss Vilde Aarhus. De 60-70 tilskuerne som hadde tatt veien til Funnefoss stadion hadde knapt nok rukket å finne plassen sin på tribunen før Aarhus ble spilt igjennom alene med keeper. Dessverre gikk avslutningen noen få cm på feil side av stolpen.  Og før det var spilt fem minutter hadde FUVO kommet til tre gode målsjanser, men laget måtte vente helt til var spilt 24 minutter før de endelig fikk hull på byllen. Oda Folmo Myhr spilte Vilde Aarhus igjennom og denne gangen gjorde 16-åringen alt riktig og ballen gikk i mål.

Oda Folmo Myhr og Vilde Aarhus med henholdsvis tre og fire mål

Ti minutter før pause fikk FUVO frispark godt over tjue meter. Frisparkspesialisten Oda Folmo Myhr tok fart og klinket ballen over både mur og keeper og inn i nettmaskene. Tre minutter senere var det dags for nytt mål av Vilde Aarhus og etter 42 minutter fikk FUVO nytt frispark, denne gangen ca 50 meter fra mål. Oda Folmo Myhr lot seg ikke be to ganger, selv om avstanden var dobbelt så lang som forrige gang. Jenta har tidligere vist gang på gang at hun sparker som hest. Det var bare å lade kanonen og fyre i fra, og ballen den endte selvfølgelig over keeper og inn i mål.

Vilde Aarhus med fire mål

FUVO gikk til pause med 4-0, som seks minutter i andre omgang ble til 5-0 etter ny scoring av Vilde Aarhus. Hjemmelaget var best i det meste og kunne fort scoret et par mål til før innbytter Eline Krogstad Nilsen presterte med scoring. Da var det spilt 68 minutter. Da raknet det fullstendig for Ull/Kisa 2 og i løpet av de ti neste minuttene satte først Oda Folmo Myhr inn sitt tredje, Eline Krogstad Nilsen sitt andre, før kampens toppscorere, lyntoget Vilde Aarhus avsluttet en herlig festaften i solsteika med å runde keeper, legge seg ned på kne og nikke ballen over målstreken.

Eline Krogstad Nilsen kom inn og scoret to mål

FUVO innehar 5.plassen med 9 poeng, men med to-tre kamper mindre spilt enn lagene over seg. Neste kamp for laget er mandag 19.juni, hjemme mot Skjetten.

FUVO stilte med følgende lag: Dina Bommo Skogholt, Anna Edvardsen, Vilde Rustad Nilsen, Victoria Myrvang Freltofte, Oda Folmo Myhr, Susanne Ødegaard, Aurora Folmo Myhr, Thea Hauge, Sara Finstad Hansen, Tuva Sten Andersen og Vilde Aarhus. Benyttede innbyttere: Eline Krogstad Nilsen, Sara Marie Libråten og Mia Iselin Husås