FUVO-damene med storseier

Eina Sportsklubb – FUVO 0-8 (0-2)

Damelaget til FUVO har feid all motstand av banen og klatret helt til topps i sin gruppe i Vintercupen. Tirsdag tok FUVO-trener Trond Einar Finstad med seg jentene sine til Vestre Toten og møte med 4.divisjonslaget Eina Sportsklubb. Det skulle vise seg å bli en hyggelig tur for bygdas flaggskip.

Kom litt sent i gang

FUVO hadde før den tredje og siste kampen slått Skreia med 3-1 og Sørumsand med 3-0. Med poeng mot Eina Sportsklubb ville laget vinne gruppa. Det startet imidlertid litt tregt, noe en litt glatt bane må ta litt av skylden for. Gjestene fra Nes klarte ikke tilvenne seg tempoet/stussen på ballen og det ble dermed en del slurv.

• Etter hvert som vi klarte å tilvenne oss underlaget så ble vi bedre og bedre utover i omgangen. Men det ble en omgang med litt mye «nesten», sier treneren.

Etter de første 45 minuttene stod det 0-2 i favør FUVO. Oda Folmo Myhr var sistemann på ballen ved begge målene. Den første etter et gjennomspill av Anna Edvardsen og det andre meget godt forarbeid av Ebba Aaserud.

Meget god andre omgang

Jentene var enige med treneren om at de ikke hadde levert en topp omgang, men fra første spark etter hvilen var det total enveiskjøring, og Eina var nesten ikke over midten de siste 45 minuttene. Det var mye godt spill, gode kombinasjoner og dønn solide bakover.

• Det var en helt annen innstilling enn i første omgang. Vi scoret 6 mål i andre omgang, og kunne/burde scoret ytterligere 2-3 til. Uten å være helt sikker så har vi vel rundt 15 gode målsjanser, mens Eina ikke hadde noen verdens ting å by på offensivt.
  • Alt i alt en godt gjennomført kamp hvor toppnivået vårt er meget godt, men fortsatt litt lavt bunnivå, sier en fornøyd FUVO-trener Trond Einar Finstad.

Målscorere i 0-8 seieren var Oda Folmo Myhr 4, Madelen Dahlstrøm 2, Sara Marie Libråten og Susanne Martine Ødegaars

1 FUVO 3 3-0-0 14-1 9
2 Skreia 3 1-1-1 4-4 4
3 Sørumsand 2 0-1-1 1-4 1
4 Eina SK 2 0-0-2 0-10 0