FUVO-damene med to av to mulige seiere

Damelaget til FUVO møtte tirsdag kveld divisjonskollega Sørumsand til match på Funnefoss kunstgress.Tidligere har Opakerlaget slått Skreia i vinterserien og ville med seier ta et godt grep om puljeseieren. Kampen ville også gi en god pekepinn på hvor laget står i forhold til Sørumsand, som de møter i årets 3.divison

Fortjent 2-0 ledelse til pause

Hjemmelaget startet meget bra og det meste handlet om FUVO det første kvarteret. De var gode i presset, bevegelige og hadde mange fine kombinasjoner, spesielt på venstre siden. Sørumsand kom mer med den siste halvtimen av første omgangen, men kom ikke til noen særlig store farligheter. Vertene på sin side kom til et par feite i i tillegg to to mål ved Oda Folmo Myhr og Madelen Dahlstrøm. To fine mål, hvor Dahlstrøm sitt var etter gode kombinasjoner og Folmo Myhr sitt kom etter en god enkeltprestasjon. Susanne Martine Ødegaard var forøvrig delaktig i begge målene.

Vant komfortabelt, uten å imponere

FUVO-trener Trond Einar Finstad var ikke like fornøyd med andre omgangen.

• Etter sidebytte var det kun i små perioder vi var gode. Sørumsand var fysisk overlegne, og istedenfor å spille rundt de som jeg veit vi kan, så ble det mye en og en hvor vi isteden utfordret de på fysikk.
  • Vi så litt slitne ut i deler av omgangen, noe som er vanlig i slutten av februar etter mange tøffe økter. Vi ble i tillegg litt halvveis i presset fra spissene, midtbanen gikk da litt for høyt for å kompensere det, og forsvaret ble liggende altfor lavt og orket ikke komme seg ut. Med så store avstander ble det mye rom for Sørumsand. Mot et bedre lag hadde vi blitt straffet mye hardere i den perioden.

Finstad innrømmer at han nok hadde lagt om formasjonen i denne perioden hvis det hadde vært seriekamp med samme utgangspunkt. Men som han sier, dette er trening, og vi lærer mye at dette.

Nykommer Guro Inngjerdingen satte inn FUVOs tredje mål på et meget velplassert skudd.

• Jeg synes vi vinner fortjent, men Sørumsand hadde nok fortjent ett mål i denne kampen. Såpass ærlig må jeg være. Positivt er at vi vinner 3-0 mot en divisjonskollega på en middels/dårlig dag, hvor kun 2-3 spillere er i nærheten av sitt beste, Er tross alt en styrke det også, sier FUVO-treneren avslutningsvis til Nesfotballen.

1  FUVO  2  2-0-0  6-1  6
 2  Skreia  3  1-1-1  4-4  4
 3  Sørumsand  2  0-1-1  1-4  1
 4  Eina  1  0-0-1  0-2  0

FUVO stilte med følgende lag: Tine Ihlang, Ida Johannessen Haugan, Monica Haslie,Anna Edvardsen, Vilde Rustad Nilsen, Madelen Dahlstrøm, Ebba Aaserud, Aurora Folmo Myhr, Susanne Martine Ødegaard, Sara Marie Libråten og Oda Folmo Myhr,

Benyttede innbyttere: Kristin Ullern og Guro Inngjerdingen