FUVO-damene slo avdelingskollega Fet  5-0 i årets første treningskamp

Øverst fra venstre: Aurora Folmo Myhr, Linda, Maja Helene Finneide, Eline Krogstad Nilsen, Vilde Rustad Nilsen, Martine Tollhaug, Marianne Tollhaug, Susanne Ødegaard, Sunniva Søreng, Ida Johannessen Haugan. Foran fra venstre: Sara Marie Libråten, Vilde Aarhus, Anneli Jensen, Tine Margrethe Ihlang, Oda Folmo Myhr, Matilde Kornelia Wenger.
Ikke tilstede: Christine Haugen, Sanaz Hemat, Anna Edvardsen, Emilie Engelien og Thea Sjøenden. (privat foto)

FUVO – Fet 5-0 (3-0)

Siden FUVO endte på andre plass i 3.divisjon og Fet rykket opp fra 4. div i oktober 2019, har lagene kun spilt et par treningskamper. Det var derfor to lag som var veldig spente da de møttes til kamp på Funnefoss kunstgress torsdag kveld.

FUVO-trener Elvis Kaunatjike har som mange andre lag hatt varierende oppmøte i vinter, men den siste tiden har de fått flere og flere på treningene. Dessverre har en del gitt seg pga pandemien, men samtidig har flere unge talentfulle jenter fått sjansen.

Marianne Tollhaug med hat-trick i første omgang

Kampen startet som forventet. Det var tydelig å se det var to lag som ikke hadde spilt matcher på lang tid, men FUVO tok raskt et godt grep om kampen. Hjemmelaget tok ledelsen etter at Martine Tollhaug  fant storesøster Marianne  med en fin pasning som hun ekspederte videre inn i nettmaskene.  Litt senere ut i omgangen driblet Oda Folmo Myhr seg gjennom i midten, før du serverte ballen til Marianne, som doblet ledelsen. Det skulle bli ett mål til før pause, og igjen var det Marianne Tollhaug som satte var sist på ballen. Målet kom etter at Vilde Aarhus på motsatt kant, sendte en tversoverpasning til Marianne, som satte inn sitt og FUVOs tredje for kvelden.

FUVO-trener  Elvis Kaunatjike var fornøyd med hva laget presterte i første omgang.

• Vi fulgte kampplanen og jentene var flinke til å finne ledige rom. Gjennom det meste av omgangen var vi det laget som ville mest, vi var gode i gjennvinningsfasen og bearbeidelsefasen, samt at vi var det laget som skapte fleste sjanser. Alt i alt godt fordøyd.

Oda Folmo Myhr fastsatte sluttresultet til 5-0

Vertene startet andre omgang bra, men kvaliteten sank etter hvert. Det ble også gjort noen bytter. De nye relasjonene satt ikke helt i starten, men etter litt tid i ”dvale” tok FUVO etter hvert kontroll på kampen igjen. Det skulle også bli to nye mål etter sidebytte. Kampens fjerde mål kom etter at Oda Folmo Myhr brøt Fet nede i eget forsvar, gikk gjennom midtbanen, spilte vegg med Sara Marie Libråten på topp, før hun plasserte ballen sikkert i nettmaskene. Oda var ikke ferdig for kvelden. Hun ”måtte” teste skuddfoten et par ganger. Og som i gamle gode dager (les 2019) var det fremdeles krutt i støvelen. Med et skudd fra 18-20 meter fastsatte hun sluttresultatet til 5-0 til FUVO-damene

FUVO-treneren var godt fornøyed hvordan jentene responerte på kampplanen.

• Det var gøy å se at de fikk til mye av det vi har trent på og hvordan vi ønsker å spille. Jentene leverte kampen igjennom gode prestasjoner og alle sammen var flinke til å bidra til at seieren ble såpass stor, fortalte en fornøyd Elvis til Nesfotballen.