FUVO-damene til topps etter seier i toppoppgjøret

Oppgjørene mellom Borgen og FUVO har ofte vært tette og jevne. Da lagene møtes i våres i avd 1 så vant FUVO 1-0, men da lagene møttes igjen i kampen om KM, så endte det 2-2 på Opakermoen. Onsdag var det tid for returoppgjør på Borgen stadion.

Før matchen toppet Borgen tabellen, mens FUVO befant seg på tredjeplass. Skulle FUVO fortsatt kunne ta igjen de og Lillestrøm, så måtte de vinne.

3.div KM sluttspill Borgen mot FUVO  1-3 (1-2)

FUVO-spillerne viste godt hva som lå i potten og startet kampen litt forsiktig. Borgen var mer på, mens laget fra Opakermoen startet litt slapt og usikkert og fikk ikke til noe eget spill. Ble rett og slett løpende mye i mellom. Det var først de ti siste minuttene i første omgangen at FUVO kom ordentlig inn i kampen.

FUVO snudde kampen med to scoringer de to siste minuttene av 1.omgang

Kampen åpnet seg mer, men det var Borgen som scoret først etter en litt dårlig avklaring av FUVO etter 37 minutter. Målet vekket FUVO-spillerne som avsluttet første omgangen strålende. To minutter før pause klinket damenes svar på Ørjan Hopen, Oda Folmo Myhr inn et herlig frispark som gikk rett i mål. 1-1 ble minuttet senere til 1-2 til FUVO. Toppscorer Maria Hansen Sloan fant Tuva Sten Andersen med en pasning utpå kanten. Tuva var sikkerheten selv og satte ballen fint i mål. Dermed kunne FUVO gå til pause med 1-2 ledelse.

Borgen presset på for utligning, Maria satte spikeren i Borgen-kista på overtod

Det var en tøff kamp, fysisk og veldig høyt tempo og en som fikk det travelt i andre omgang var FUVO-keeper Tine Ihlang, som vartet opp med flere klasseredinger som holdt laget inne i matchen. De siste femten minuttene av matchen hadde Borgen et konstant press mot FUVO-forsvaret, men litt mot spillets gang så var det FUVO som satte inn kampens siste mål. På overtid brøyt Aurora Folmo Myhr ballen på sekstenmeteren og sendte den ut på kanten til lillesøster Oda, som serverte ballen inn foran mål til Maria Hansen Sloan, som satte ballen trygt over målstreken.

Alt i alt en litt heldig FUVO-seier, men alle FUVO-jentene jobbet det de var gode for i 90 minutter. Borgen slet med å få ”kontroll” på Oda Folmo Myhr, som styrte det meste utpå kunstgresset denne sene onsdagskvelden. Sammen med Tine Ihlang var hun FUVOs beste, men samtlige jenter ga alt og det var det som gjorde at FUVO kunne reise fra Borgen stadion med alle tre poengene.