FUVO-damene trygget tabelltoppen

3.div KM FUVO mot Nittedal 3-2 (1-1)

FUVO var favoritter, men Nittedal lå kun ett poeng bak nesbuene før onsdagens oppgjør. Det var også gjestene som startet kampen best og før det var spilt fem minutter så hadde de kommet til to feite målsjanser, der den siste ble mesterlig reddet av FUVO-keeper Tine Ihlang.

Oda Folmo Myhr sendte FUVO i ledelsen

Nittedal-jentene holdt et høyt tempo, hadde god bevegelse og var flinke til å finne hverandre med gode pasninger. FUVO ble løpende mye etter og sleit med å etablere eget spill. Heldigvis har laget spillere med x-faktor, og en av dem er Oda Folmo Myhr. Etter et drøyt kvarter utnyttet Oda mot spillets gang, en slurv i bakre rekker hos Nittedal, og fra kanten av sekstenmeteren satte hun ballen over den ikke for høye, men gode Nittedal-keeperen.

FUVO heldige med uavgjort til pause

Bortelaget fortsatte å kjøre kampen og etter 35 minutter var det dags for en fortjent utligning. Det er ingen tvil om at Nittedal var nærmere både ett og to mål til enn FUVO var sitt andre. Hjemmelaget leverte en første omgang under pari, men lå ikke under og hadde også en omgang til på å heve seg noen hakk og ta hjem seieren.

Rødt kort og mål

Det var et helt annet FUVO-lag som inntok kunstgresset etter sidebytte. Andre omgangen var så vidt i gang da Thea Constance Reinertsen serverte Maria Hansen Sloan en fin ball på mer eller mindre blank goal, men hun klarte å treffe keeper. Like etterpå smalt en lobb i stolpen fra samme spiller, men etter en times spill var Nittedal-keeperen utenfor sekstenmeteren og handset i et forsøk på å hindre Oda Folmo Myrh fra å sette ballen i mål. Dermed måtte dommeren frem det røde kortet. Frisparket satte Folmo Myhr nede ved stolperoten. 2-1 til FUVO.

Utvisningen og målet ga nok FUVO-jentene en falsk trygghet, som gjorde at de trakk seg litt mer tilbake i stedet for å fortsette å gønne på. Det ble litt for mye føring med ball, men det kunne fort stått 3-1 da Eline Krogstad Nilsen kom alene med keeper og avsluttet med et skudd som sneide tverrliggeren. Med tjue minutter igjen å spille utlignet Nittedal til 2-2 på et hardt innlegg fra høyre som suste inn i nettmaskene, utagbart for FUVO målvakt Tine Ihlang.

Begge lagene jaget det viktige tredjemålet, men kampen så ut til å ebbe ut med uavgjort og poengdeling. FUVO har imidlertid en spiller til med x-faktor, nemlig toppscorer Maria Hansen Sloan, som fremdeles ikke hadde funnet veien til nettmaskene denne kvelden. I det kampen vippet 85 minutter ble Sloan Hansen spilt igjennom, og når det gjaldt som mest, var hun sikkerheten selv og satte inn FUVOs tredje og sitt 25 seriemål for sesongen. Flere mål ble det ikke og FUVO-gjengen kunne slippe jubelen løs.

Seieren betyr at FUVO leder 3.divisjon KM med 13 poeng etter seks kamper, fulgt av Borgen med 10 poeng og Lillestrøm med 9 poeng, men der sistnevnte har to kamper færre spilt.

Neste kamp for FUVO er lørdag 1.oktober, borte mot Fjellhamar

FUVO stilte med følgende lag: Tine Ihlang, Anna Edvardsen, Vilde Rustad Nilsen, Victoria Myrvang Freltofte, Oda Folmo Myhr, Susanne Ødegaard, Tuva Sten Andersen, Aurora Folmo Myhr, Emilie Kathrine Strømme Engelien, Thea Constance Reinersten og Maria Hansen Sloan. Benyttede innbyttere: Eline Krogstad Nilsen, Kristin Ullern, Alice Christin Hilseth Eid og Thea Hauge