FUVO-damene var best, men møtte nøye seg med poengdeling

Vilde Rustad Nilsen og FUVO måtte nøye seg med uavgjort mot Borgen

FUVO-damene var suverene i vårsesongtabellen med seks seiere av seks mulige. Etter å ha spilt den sjette og siste seriekampen 2.juni, trodde alle lagene det var sommerferie. Så gikk det en liten stund, så bestemte plutselig NFF Akershus seg for å starte høstens KM-sluttspill med en kamp tre uker etter forrige. I mellomtiden hadde mange av lagene tatt sommerferie og FUVO hadde også lånt ut sin beste spiller i Juni Steen til 2.divisjonsklubben Arendal.

Tror ikke måten dette ble tredd over hodet på 3.divisjonslagene hadde skjedd i herrefotballen.

3.div damer FUVO mot Borgen 2-2 (1-2)

FUVO lå under til pause, tross suser fra Oda

Det var to litt smårustne lag som møttes til første kamp i 3.divisjon KM for kvinner torsdag. Det var spillemessig jevnt, men litt halvhjertlig over hele fjøla. Gjestene fra Borgen var litt mer på i starten og hadde litt mer trøkk i spill og pasninger. Etter tjue minutter rotet FUVO det til for seg selv. Dagmar Busterud Oustad snappet en feilpasning og avsluttet med å lobbe ballen over Tine Ihlang i FUVO-målet. I denne perioden sleit hjemmelaget med å finne hverandre og pasningene satt heller ikke som de skulle.  Men litt ut av ingenting bestemte plutselig Oda Folmo Myhr seg for å lade kanonen og prøve seg på en ”Oda spesial” Fra nærmere 30 meter føyk ballen som en projektpil gjennom lufta og suste inn i nettmaskene. Dessverre var ikke FUVO-spillerne ferdige med å juble for scoring, før Dagmar Busterud Oustad var på farta og sendte Borgen på nytt i ledelsen, 30 sekunder etter utligningen.

Maria Hansen Sloan headet inn 2-2

Første omgangen var ikke av vanlig FUVO-klasse og det måtte en god pauseprat til fra FUVO-trener Elvis Kaunatjike for å snu jentene. Selv om det tok litt tid, så ble det etter hvert klart at FUVO hadde et gir inne som de satte på i andre omgang. Hjemmelaget presset Borgen på defensiven, men gjestene kom på et par farlige kontringer og hadde også et knallhardt skudd i tverrliggeren.

FUVO-spillerne trøkket litt mer til i duellene og kom etter hvert til flere gode målsjanser. Etter 58 minutter vartet laget opp med et mønsterangrep som endte med et supert innlegg fra Thea Constanse Reinersten, som fant veien til Maria Hansen Sloan, som headet ballen i mål til 2-2.  Dessverre for FUVO så måtte både Oda og etter hvert Auroa Folmo Myhr ut med skade, men Sussanne Ødegaard ble flyttet opp fra sin backplass til midtbanen og gjorde en kjempejobb der.

Hjemmelaget jaget seiersmålet, var nære på flere ganger, men den siste avgjørende pasningen ble ofte litt for dårlig. I stedet for å måtte tre igjennom hver gang, kunne det nok vært lurere å bare banket i vei en avslutning. Til tross for et klart overtak i andre omgang, måtte FUVO-damene nøye seg med 2-2 og poengdeling, noe Borgen-spillerne nok var mest fornøyde med.