FUVO-damene vartet opp med festfotball og årsbeste

4.divisjon  FUVO – Lørenskog 11-1 (4-1)

Det var en revansjesugen FUVO-gjeng som var innstilt på å reise kjerringa etter 5-0 tapet for serieleder Lillestrøm 2 i forrige serierunde og ikke minst det meget kjedelige 4-3 tapet på overtid sist gang FUVO og Lørenskog møttes.

Det ble et fyrverkeri av en fotballkamp. FUVO-damene gikk rett i strupen på gjestene fra Lørenskog fra start av. Det var en aggressivitet og vilje til å jobbe for hverandre som stod til terningkast 6.

FUVO best i første omgang

Lørenskog han ok med i starten, men 12 minutter ut i matchen tok hjemmelaget tok ledelsen. Et frispark fra Oda Folmo Myhr endte med en retur fra keeper som datt ned i beina på Anna Edvardsen, som styrte ballen kontrollert over målstreken. Noen minutter senere doblet Oda Folmo Myhr ledelsen med et langskudd som føyk over keeper og inn i nettmaskene.

Marianne Tollhaug var neste dame på scoringslisten, og før det var spilt en halvtime, så hadde Susanne Ødegaard økt til 4-0. Rett før pause reduserte Lørenskog til 4-1, som også ble pauseresultatet. FUVO var i tillegg nærmest enda en scoring, men tverrliggeren stod i veien etter en god heading fra Vilde Aarhus.

FUVO med strålende andre omgang

FUVO føyk ut av startblokkene som en tornado i det dommeren blåste i gang andre omgangen. De var på ingen måte interessert i å invitere Lørenskog inn i matchen. Det stod 49 minutter på måltavla da Emilie Kathrine Strømme Engelien sendte en fin pasning mellom to Lørenskog-spillere frem til Marianne Tollhaug. Hun var hakket raskere og sikkerheten selv da han plasserte ballen til side for keeper og inn i mål. 5-1 og seieren var i boks. Men FUVO-spillerne hadde allerede satt på turboen og de hadde ingen planer om å redusere på farten.

Marianne Tollhaug ble tremålsscorer

Etter en drøy time var det høyreback Thea Hauge sin tur til å presentere seg med sitt første mål i FUVO-drakta. Et innlegg fra venstre, en herlig finte og smakk i goalen. Oda Folmo Myhr satte inn vertenes sjuende med et langskudd og rett etterpå ble Marianne Tollhaug spilt igjennom og alene med keeper satte hun inn sitt tredje og FUVOs åttende for kvelden.

Med et kvarter igjen å spille snappet Ida Ormstad Nilsen ballen fra gjestenes keeper og økte til 9-1. Fire minutter senere var samme spiller på rett plass og satte inn hjemmelagets tiende scoring. Med få minutter igjen å spille så raget Anna Edvardsen høyest og headet inn 11-1 til FUVO etter en godt slått corner fra Oda Folmo Myhr.

Etter 12 serierunder ligger FUVO på 2.plass med 24 poeng, samme poengsum har også Eidskog, men de har to kamper mer spilt. Leder gjør Lillestrøm 2 med 28 poeng.

Neste kamp for FUVO er mandag 2.oktober, hjemme mot Borgen

FUVO stilte med følgende lag: Tine Ihlang, Anna Edvardsen, Vilde Rustad Nilsen, Victoria Myrvang Freltofte, Oda Folmo Myhr, Susanne Martine Ødegaard, Emilie Kathrine Strømme Engelien, Thea Hauge, Sarah Finstad Hansen, Vilde Aarhus og Marianne Tollhaug. Benyttede innbyttere. Tuva Sten Andersen, Ida Ormstad Nilsen, Kristin Ullern og Linnea Holberg Fjelland